Resor till Bonassola

Är man en naturälskare kommer man utan tvivel lägga märke till den vackra mix mellan hav och land som utgör detta vackra landskap. Dessutom finns det utmärkta möjligheter för utflykter till naturreservatet Le Cinque Terre som präglas av vandringsleder med fantastisk utsikt.

Bonassola har en mycket intressant historia då det var här man i början av 1600-talet hittade de första dokument som beskrev den italienska civilisationens början. Här har alltid varit ett starkt band mellan invånarna och havet då invånarna i många år varit framgångsrika sjöfarare.
 

Vandringstiger

Är man en naturälskare kommer man utan tvivel lägga märke till den vackra mix mellan hav och land som utgör detta vackra landskap. Dessutom finns det utmärkta möjligheter för utflykter till naturreservatet Le Cinque Terre som präglas av vandringsleder med fantastisk utsikt. I själva Bonassola finns det mer än 40 km långa stigar som gör det möjligt att uppleva fantastiska panorama utsikter. Här är perfekta omgivningar för de många växter och frukter som växer här och faktum är att klimatet faktiskt är känt för sina speciella renhet och det ryktas att det skulle vara bra för bl.a. personer med hjärtsjukdommar.

Gångtunnel till Levanto

Omkring år 2010 blev Bonassola och Levanto eniga om att öppna den nerlagda tunnel, som binder samman de två städerna. Det betyder, att man idag kan vandra eller cykla mellan de två städerna utan att behöva gå upp och ner för berg efter berg. Gångtunneln, öppnar sig på ett par ställen mot havet, är upplyst och videoövervakad. Tunneln är en succé både bland lokalbefolkning och bland turister.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Bonassola