Resor till Bogliasco

Semester på Golfo Paradiso

Mitt emellan den medeltida storstaden Genova och exklusiva Monte Portofino Naturpark, ligger vackra Bogliasco med sin vackra strnd och husfasader i alla världens färger.

Bogliasco är en liten, klassisk ligurisk kuststad, på en stäcka på den Italienska Rivieran som går under namnet "Golfo Paradiso". Här råder en lite mer avslappnad stämning än i de mer kända semesterstäderna, trots att du är nära många av regionens största sevärdheter.

Centrum för stadens liv är det öppna torget, varifrån det är utsikt till havet. Det är här folket samlas om kvällarna för att prata om livet - på typiskt italienskt manér. Kort sagt, är det det ideala stället att slå sig ner för att insupa atmosfären. Du kan eventuellt också ta en kvällspromenad till gångbron längs kusten, Passeggiata al Mare, och njuta av utsikten och havet. Har du lust för lite mer liv och rörelse, är det inte långt in till Genova. 

Karta över Bogliasco

Klicka på kartan här nedan för att för en överblick över Ligurien och för att få en överblick över vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i denna del av Italien.Hotell och semesterlägenheter

På Escapeaway kan vi erbjuda dig ett utval på över 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, allt från små, trevliga B&B och stadshotell, till stämningsfulla villor och vingårdar. Detta gäller inte minst i regionen Ligurien.

Använder du sökmotorn här ovan, kan du snabbt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i Bogliasco under din valda resperiod. Har du redan en klar idé om vilken typ av bostad du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen i sökmotorn. Här kan du både specificera bostadsform, samt önskningar om t.ex. pool, terrass och så vidare.

För dig som ska på semester med hela tjocka släkten, eller med en större grupp vänner, kan vi t.ex. rekommendera att hyra en hel villa i Ligurien. Det innebär en semester med massa privatliv och rik möjlighet att njuta av tiden tillsammans.

Har du fler frågor eller behov av lite assistans för att hitta helt rätt semesterbostad, är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon, via mail, eller på chatten. Vi sitter redo att ge goda tips och råd, så att du kan få en oförglömlig resa. 

Flygplatser och lokal transport

Genova flygplats ligger nära, endast 27 km bort, och är därför bästa möjlighet att lyga till. I skrivande studn finns det dock inga direktflyg hit från Skandinavien, så alternativt kan du välja att flyga till Milano eller Pisa. Många stora och små flygbolag håller till på dessa flygplatser, och det är därför som regel inte särskilt svårt att hitta en flygförbindelse hit från Skandinavien.

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester.

Staden har en tågstation (Pontetto-Bogliasco), som ligger på linjen mellan Genova-Pisa. Med ett byta på vägen är det också möjligt att komma hit från Milano. Ute längs kusten löper kust-huvudvägen Via Aurelia, och cirka en kilometer in i landet går motorvägen A12 (E80), vilket underlättar för dig som har bil. Med en hyrbil blir det smidigare att ta sig runt och planera utflykter utan att behöva anpassa sig till de fåtaliga bussavgångarna i området, därför rekommenderar vi detta.

Här hittar du råd om biluthyrning i Italien

Restauranger och inköpsmöjligheter

Staden har cirka ett dussin restauranger, och du hittar också både apotek och supermarknad i staden. Veckomarknaden på tisdagar, är trevlig att besöka, och håller till på det centrala torget.

Utflykter

Utflyktsmöjligheterna är många och goda: Monte Portofino Nationalpark (med städerna Portofino, Camogli, Rapallo och Santa Margherita Ligure) ligger endast en kvart bort med tåg - och om du reser åt motsatt håll kommer du till storstaden Genova (också på en kvart med tåg). 

Lite längre bort, men perfekt för en dagsutflykt, ligger Cinque Terre. Detta område är uppkallat efter de fem pittoreska fiskelägena, som ligger med spektakulära havsutsikter, omgivna av vackra naturscenarier. Folk reser hit från hela världen, för att utforska området till fots på de anlagda vandringslederna som går mellan städerna. Det finns en tågförbindelse hit från Bogliasco, men titta noga på tidtabellerna, då tågen inte kör regelmässigt.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsidan hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Bogliasco

Vad tycker gästerna om i Bogliasco?

8,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 12 recensioner