Resor till Bocca di Magra

Bocca di Magra ligger vid Magra-flodens mynning omkring 17 kilometer från La Spezia den näst största staden i Ligurien. I jämförelse med La Spezia är Bocca di Magra med sina knappa 300 fasta invånare en liten stad med ett lite långsammare tempo. Staden är därför en perfekt destination om du reser hit för att komma bort från den stressiga vardagen där hemma. 

Fridfull fiskeby

Traditionellt har man i Bocca di Magra levt av fiske och haft en stolt tradition inom sjöfarten. Än idag kan du köpa dagens fångst direkt vid kajen där några enstaka fiskebåtar fortfarande lägger till men som de många lustbåtarna i hamnen avslöjar är det emellertid inte längre fisket som präglar livet i Bocca di Magra.

Även om hamnen fortfarande är den centrala punkten i Bocca di Magra och fiskebyns lugna atmosfär fortfarande är intakt så spelar turismen numera en större roll. Det milda, soliga klimatet och inte minst läget på gränsen mellan Ligurien och Toscana är dessutom otroligt attraktivt för semesterresenärer. Staden började faktiskt redan efter första världskriget att locka till sig några av dåtidens största diktare, författare och andra konstnärer som här hittade inspiration i de vackra omgivningarna med flodmynningen inramad av bergen.

Med båt eller bil har du här en strålande utgångspunkt för att utforska området som utöver La Spezia bjuder på flera undangömda stränder längs den närmsta klippkusten vid Bocca di Magra där du kan ta ett dopp i det turkosblåa havet. Vill du koppla av på långa, barnvänliga sandstränder finns det även många sådana ner längs kusten på motsatta sidan av floden på mindre än 10 minuters köravstånd. I området finns det även populära utflyktsmål som Lerici, Portovenere och Cinque Terre.

Boka din resa till Bocca di Magra här

I sökmotorn här på sidan hittar du alla de hotell som vi noggrant har valt ut i Bocca di Magra. Vi handplockar de ställen som fått de bästa gästrecensionerna så du kan få den perfekta inramningen till en avkopplande och upplevelserik semester.

Du kan med fördel samtidigt använda sökmotorn för att hitta flygbiljetter till någon av de närliggande internationella flygplatserna till exempel vid Pisa, Milano eller Florens. Hos Escapeaway kan du fritt söka efter flygresor från Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Vill du få ut det mesta möjliga av resan rekommenderar vi att du kompletterar med en hyrbil. När du bokar en resa med både hotell, flyg och eventuell hyrbil som en sammansatt paketresa hos oss så är den naturligtvis täckt av resegaranti.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Bocca di Magra

Vad tycker gästerna om i Bocca di Magra?

8,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 31 recensioner