Resor till Apricale

Älskad av poeter och konstnärer

Det är svårt att inte bli betagen av denna lugna bergslandsort, och man förstår direkt varför den lockar många poeter och konstnärer.

Apricale ligger 15 km från Riviera dei Fiori - blomsterrivieran - och stränderna i Ligurien, inte långt från gränsen till Frankrike. Det bor ca. 600 invånare i staden fördelat på ca. 300 familjer.

Staden har en härlig atmosfär, som är både livlig och lugn på en och samma gång. Du känner att du är långt från vardagens stress, men du befinner dig samtidigt i en stad som är full av liv. På kvällen samlas familjer på piazzan, där barnen leker medan mor- och farföräldrarna betraktar livet på bänkarna. 

Karta över Apricale

Klicka på kartan över Apricale för att få en överblick över staden samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. 

Vänt mot solen

Namnet Apricale kommer från det latiska ordet Apricus - vänd mot solen - och beskriver bra denna charmerande bergsbys placering. Byn består av små gator, trappor och söta gamla stenhus som ligger på olika nivåer. Landsbyn är med på listan över de vackraste medeltidsborgarna i Italien.

Staden är mycket präglad av konst och här hittar du bland annat olika konstverk hängande runt om på murarna, och i stadens borg Castello della Lucertola ordnas det ofta artistiska och kulturella event. Stadens centrala piazza ligger vackert med sitt källvatten, pittoreska loggior och byggnader.

Lokala produkter

Staden är också känd för sin olivolja gjord på den goda oliven Taggiasca. Här hittar du lokala produkter som olivpaté, syltade oliver, pesto, akacie och kastanjehonung. På stadens restauranger kan du njuta av den lokala specialiteten sardenaira - en typ av pizza med tomat och sardiner. Hotell, semesterlägenheter och villor i Apricale

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Ligurien. Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Apricale? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring staden.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Ligurien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster.

>>> Jämför priser på hotell och semesterbostäder till din semester i Ligurien

Flygplatser och transport

Nice flygplats i Frankrike ligger under en timmes bilfärd från Apricale. Det finns ofta goda chanser att hitta en direkt flygförbindelse hit från flygplatserna i Skandinavien. Du kan själv kontrollera urvalet av rutter och förbindelser i sökmotorn här på sidan - det gör du genom att välja "Flyg + Boende". Du kan med fördel välja att boka både flygresa och boende som en paket resa här på Escapeaway.

Läs mer om fördelarna med att boka en paketresa till Ligurien

Närmaste tågstation ligger i Ventimiglia. Den sista biten till Apricale får du åka med buss eller taxi, men om du inte vill vara beroende av offentlig transport under semestern, kan du naturligtvis också hra en bil på flygplatsen, och på så vis komma snabbt fram till din semestebostad. Det är som regel denna lösning, vi rekommenderar, om du ska bo lite bortom alfavägarna. En bil ger mer frihet till att utforska regionens sevärdheter utan att behöva bekymra dig om tidtabeller. 

 

Utflykter

Apricale är endast en av många charmiga städer i området. Tycker du om att strosa runt i gamla, rustika städer, med labyrintiska gator och mysiga gränder, finns har tillräckligt med sådana för att fylla en hel semester. Besök t.ex. Dolceacqua med den vackra stenbron, eller Triora med den fantastiska utsikten. 

Vill du att det ska hända lite mer på semestern, är området också känt för canyoning och rafting, som kan väcka adrealinet i kroppen. Nere vid ksten kan en tur på kasinor i den exklusiva badorten Sanremo också höja pulsen. Du kan naturligtvis också nöja dig med att besöka stadens rika utbud av butiker, eller njuta av det stora urvalet restauranger. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Apricale