Resor till Ameglia

Medeltidsstaden Ameglia ligger en aning tillbakadragen från Den Italienska Rivieran, men ger dig ändå rikliga möjligheter till badsemester i kombination med vandringsturer och utflykter till berömda kulturhistoriska sevärdheter. Boka din resa till Ameglia med Escapeaway i dag!

Ameglia ligger vid floden Magra i ett landskap med mjukt, grönklädda berg som är så karakteristiskt för Ligurien och denna del av Norditalien. Medeltidsstaden som har omkring 5 000 invånare är helt rätt resmål för dig som både vill ha ett bergigt inland och regionens berömda kust inom kort räckhåll. Själva Ameglia räknas nog in i kategorin "sömnig småstad" men samtidigt är den en bra utgångspunkt för utflykter. 

Semester med strandliv och vandringsturer

Om du har din bas i Ameglia så är det till exempel inte långt till den berömda nationalparken Cinque Terre. Parken är uppkallad efter fem små charmiga fiskelägen och står upptagen på UNESCO's världsarvslista och är ett populärt vandringsområde. Det är emellertid även många som ger sig in i parken för att få uppleva stämningen i de fem byarna och ta tillfället i akt att få njuta av läcker mat och gott lokalt vin, eventuellt i kombination med bad i det underbara havet.

Även om Ameglia med sitt lite tillbakadragna läge inte är det första stället man tänker på för en badsemester så tar det inte lång tid att härifrån köra till någon av stränderna på den Italienska Rivieran. Det kan till exempel varmt rekommenderas att köra ner till den natursköna sandstranden Punta Corvo. Du måste i och för sig parkera vid Montemarcello och gå ner för hundratals trappsteg för att nå stranden som har utsetts till en av Italiens vackraste. Det är värt ansträngningen om du vill tillbringa några fridfulla timmar vid vattnet, men det är inte en tur för gångbesvärade. Om du istället korsar floden vid Ameglia och följer vägen ut till flodmynningen så tar det inte mer än 10 minuter innan du befinner dig vid en bred sandstrand som sträcker sig söder ut så långt ögat når. Rivierans mjuka sand och klara blå vatten är närmast oemotståndligt, men är trots det inte den enda attraktionen i denna delen av Italien.

Stora och små sevärdheter

Reser du till Ameglia så befinner du dig dessutom precis på gränsen till Toscana. Ett upplagt resmål för en dagsutflykt är därför till exempel Lucca eller Pisa, som båda ligger inom din räckvidd. Båda städerna har mycket att erbjuda om du är intresserad av kulturhistoria. Det finns även andra mindre kända sevärdheter närmare Ameglia så som marmorbergen vid Carrara, som ligger bara en halvtimmes körning bort. Det låter kanske inte direkt så, men det är faktiskt en fascinerande upplevelse för hela familjen att besöka marmorbrottet norr om staden och där se hur den fina vita och blågrå bergarten bryts. Särskilt när man tänker på att det var här som romarna på sin tid hämtade marmor till utsmyckningen av Rom.

Efter en upplevelserik dag med utflykter eller badturer är det skönt att vända tillbaka till det fridfulla Ameglia. Det finns en handfull matställen i stan och en mindre supermarket där du hittar de flesta dagliga förnödenheterna. Som alltid när du reser i Italien är en stor del av semesterupplevelsen att utforska restauranger, vingårdar och marknader när du tar dig runt i området under dagens lopp. Kanske hittar du din favoritrestaurang redan den första kvällen, men annars är det en god idé att vara öppen för något nytt varje dag.

Boka din resa till Ameglia online

Boka din resa till Ameglia lätt och säkert online, antingen som "hotel only", om du själv vill arrangera din resa till Ligurien, eller som en komplett paketresa inklusive flygresa, hotellvistelse, hyrbil eller transfer (transport) tur/retur från flygplatsen. Vi erbjuder avresa alla dagar i veckan och du väljer själv hur länge du vill vara borta.

>> Läs även om resor till Portofino
>> Läs även om vistelse på Agriturismo i Ligurien

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Ameglia