Resor till Alassio

Shoppa med fötterna i vattenbrynet

Alassio är svaret, när familjens önskemål om semester går åt olika håll: några vill shoppa, andra vill bara ligga på stranden, och de minsta vill leka i vattenbrynet utan att föräldrarna ska behöva oroa sig över djupt vatten. Alla detta kan Alassio erbjuda.

Livlig badort

Alassio är en trevlig och livlig badort, som mest av allt är känd för sina härliga stränder och gröna områden med apeksinträd, körsbärsträd och kastanjelundar - men den är också känd för sina historiska monument, bland annat en gammal stadsport på vilken diverse berömdheter genom tiden har skrivit sina hälsningar.

Karta över Alassio

Klicka på kartan här nedan för att får en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder och hotell vi tillhandahåller i området.

Bad- och shoppingmöjligheter

Här finns ett stort utbud av restauranger och caféer som ligger på trevliga torg i centrum eller utmed den mysiga strandpromenaden. Badmöjligheterna är många vid den 4 kilometer långa sandstranden, och de yngsta besökarna kommer älska att leka i det barnvänliga havet, för du ska långt ut innan det blir djupt. Tröttnar du på stranden, kan du shoppa loss på de trevliga handelsstråken. Den gamla gatan Budello, som går genom hela staden parallellt med havet, räknas till en av de bättre shoppingområdena i hela Ligurien.

Capo Mele och Capo S. Croce

Vi rekommenderar att du åker ut till uddarna Capo Mele och Capo S. Croce varifrån du har en helt fantastisk utsikt.Semesterbostäder i Alassio

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Ligurien. Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Alassio? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Ligurien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Ligurien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

>>> Jämför priser och kvalitet på hotell i Ligurien

Flygplatser och transport

Den flygplats som ligger närmast Alassio är Genova Flygplats Flygplatsen betjänas i skrivande stund av bland annat flygbolagen Ryanair och Vueling men det finns tyvärr inga direkta rutter till Sverige eller Danmark. Det finns däremot goda möjligheter att flyga till Nice (i Frankrike), som inte ligger mycket längre bort från Alassio. Denna flygplats är större och betjänas av bland annat SAS och Norwegian, som har direkta rutter från Skandinavien.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Det är enkelt att komma fram till Alassio från både Genova och Nice, som kör tåg längs kusten. Du kan naturligtvis också välja att hyra bil och följa motorvägen A10, som också leder fram längs kusten. Vi du inte spendera hela semestern vid havet, är det också bra att ha en hyrbil till sitt förfogande, för att kunna åka iväg på utflykter in i baklandet där många spännande upplevelser väntar på dig.

Boka en paketresa till Alassio med flyg och hotell

Här på Escapeaway är det enkelt att boka en paketresa till Alassio i Ligurien, där både boende och flyg är inkluderade. Har du behov av en hyrbil, är det möjligt att boka även denna i samband med bokningen av din resa. Du behöver endast börja genom att söka efter "flyg + boende" till Alassio på dina valda semesterdatum i sökmotorn här ovan. När du bokar en paketresa är du dessutom täckt av resegarantifonden och Paketreselagen.

Läs mer och boka en billig resa inkl. flyg till Ligurien här

Utflykter

Reser du till Alassio med barn, kommer en stor del av semestern säkert spenderas vid stranden eller vid hotellpoolen. Men vill du har lite mer liv och fart, kan vi också rekommendera en utflykt till det närliggande vattenlandet Le Caravelle, som bjuder på massor av skoj för vattendjur i alla åldrar.

Vill ni istället komma in i skugga, är en tur till Le Grotte di Toirano en spännande upplevelse. På en guidad tur tar ni er igenom 3 olika grottor, där det väntar vackra "grottsalar" med fotavtryck och andra spännande lämningar från våra förfäder.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Alassio

Vad tycker gästerna om i Alassio?

8,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 5 recensioner