Res på bondgårdssemester

 - och bo på en  Agriturismo i Ligurien

Frodiga vingårdar och spektakulära utsikter är det som väntar dig om du väljer att bo på en agriturismo i Ligurien

Res på bondgårdssemester och bo på agriturismo i vackra Ligurien. Nära den Italienska rivieran och med Alperna i ryggen - mer dramatiskt blir det inte. Boka hos Escapeaway redan i dag.

Kusten längs vackra, färgsprakande Ligurien kallas även den Italienska riviera. Ligurien har genom århundrade varit en berömd och älskad destination bland resenärer som letade efter den perfekta semestern. Här kan du nämligen få allt på en gång: Ett milt klimat, dramatisk klippkust, kristallklart hav som inbjuder till ett dopp, pittoreska kuststäder samt god lokal mat där olivolja och pesto satt sin prägel.

Lägg där till kilometervis av vita sandstränder, ett frodigt och varierat landskap inne i landet, välbevarade medeltidsstäder samt något av den godaste mat som går att tillaga i Italien. Får det dig att tänka på semester? Det kan vi gott förstå.

Bo på agriturismo i din semester och kom Ligurien in på huden

När du väljer en agriturismo som boende på din semester betyder det att du verkligen får uppleva den region av Italien du valt att resa till. Agriturismo som semesterform betyder själ och hjärta där du kommer nära både naturen, lantbruket och lokalsamhället.

Du och din familj bor på exempelvis ett charmigt lantställe där det produceras någon form av livsmedelsproduktion. Här kan barnen njuta av friheten och den goda platsen som kännetecknar livet på landet, samtidigt som de vuxna kan njuta av lugnet och de vackra omgivningarna.

Att hålla semester på en agriturismo i Ligurien med Escapeaway är något helt annat än att hålla semester på ett standardiserat hotell. Du lär känna värdarna och blir under din vistelse en del av stället på så vis som man ska vara lyckosam för att bli på mer klassiska hotell. Använd din vistelse på en agriturismo i Ligurien till att koppla fullständigt av från vardagens stress, men se också din agriturismo som en fin bas varifrån du lätt kan utforska städerna och naturen i närområdet.

En helhetsupplevelse med respekt för både lokal kultur och natur – det är något av det som kännetecknar agriturismo-semester.

De bästa agriturismo i Ligurien


Agriturismo L’ Amandola
Ett helt speciellt ställe med massor av personlighet och charm, samt en fantastisk placering nära Levanto, sandstrand och naturreservatet Cinque Terre. Här bjuder värdparet Valentina och Lorenzo dig och din familj välkomna i de skönaste omgivningar mitt i naturen. Agriturismo L’ Amandola var ursprungligen en adelsvilla som fortfarande präglar stället: Alla rum är olika och gästerna blir på storslaget vis mottagna i uppehållsrummet med öppen spis på andra våningen. Till frukost kan du smaka på ställets egna produkter av bland annat marmelader och kakor – och hur låter det att kunna slappa i en utomhus jacuzzi med havsutsikt?

>>> Läs mer och boka Agriturismo L’ Amandola här

Agriturismo Golfo dei Poeti
En mycket familjevänlig agriturismo nära staden La Spezia och Cinque Terre. Här kan du njuta av en storslagen panoramautsikt över La Spezia bukten som du sent kommer glömma. Barnen kommer jubla över att få klappa djuren. Ni kommer alla uppskatta de två poolerna som stället erbjuder. Få maten hämtad från en närliggande restaurang som Agriturismo Golfo del Poeti samarbetar med och njut den i solnedgången på er egen terrass.

>>> Läs mer och boka Agriturismo Golfo dei Poeti här

Agriturismo Villa Gnocchi
Njut den ultimata kombinationen av semester på landet och semester vid stranden här på denna fridfulla agriturismo som utmärker sig vid sin spektakulära utsikt, sköna trädgård och behagliga avstånd från massturismen. I detta hörn av Ligurien finner du många exotiska växter och du kan se fram emot att vara omgiven av ljuva dofter. Agriturismo Villa Gnocchi ligger nära Santa Margherita där du finner ett fint urval av butiker och restauranger, samt kan njuta av en dag på stranden.

>>> Läs mer och boka Agriturismo Villa Gnocchi här

Ovanstående är endast ett litet urval av de agriturismo vi förmedlar i Ligurien. Du är välkommen att kontakta oss här på Escapeaway så hjälper vi dig med att boka din drömsemester.

>>> Läs mer om Ligurien och boka semesterbostad här

>> Läs mer om agriturismo

Karta över Ligurien