Resor till Ligurien

Den italienska rivieran. Boka en resa till Ligurien med flyg, semesterbostad och eventuell hyrbil.

När du reser till Ligurien är du på väg till ett frodigt, dramatiskt landskap där solen skiner och där du bara ska njuta och insupa intrycken i långsam takt. Ligurien är branta berg, blomsterbeklädda backar och soliga kuster på en och samma gång.

Ligurien kallas också för "blomsterrivieran" tack vare den stora blomsterexporten, som beror mycket på det milda klimat som regionen är så känd för. Kustregionen är en av de smalaste och minsta i Italien, och gränsar till Provence i västra Frankrike.

90% berg, 100% ren semester

Ligurien består alltså av 90% berg. Både Alperna och Apenninerna är representerade här, men regionen är samtidigt den smalaste och en av de minsta i landet. Många "stora" italienare kommer från denna region. Som exempel kan vi nämna Christoffer Columbus och Giuseppe Garibaldi som är en av Italiens största hjältar, och om vem man säger: "Det var Garibaldi som enade Italien". Ligurien har ett härligt kustklimat och en otrolig bergsnatur. Namnet kanske inte många känner till, men säger vi "den italienska rivieran", eller "blomsterrivieran" så är många med på noterna. Ligurien är också en utmärkt region för bad. Här finns något för varje smak, små sandstränder och klippor samt närheten till idylliska städer. Från Ligurien är det också möjligt att ta mindre utflykter till grannregionerna Piemonte eller Toscana.

Naturreservatet Cinque Terre

Ett av Liguriens mest kända områden, ligger just öster om Genua, och heter Cinque Terre (de fem byarna) som är ett naturreservat/nationalpark, perfekt för vandring. Området bjuder på en helt unik natur med branta klippor, små otillgängliga byar och mindre sandstränder. Landskapet är otroligt vackert där byarnas pastellfärgade hus omges av vinodlingar på små terrasser, utmed de branta klippavsatserna. De fem byarna är (från nordväst räknat) Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och i sydöst Riomaggiore, där Vernazza är en riktig pärla. Tidigare kunde byarna endast nås med båt, men idag finns det utmärkta tågförbindelser mellan byarna, samt spektakulära vandringsleder. Bor du i Levanto tar du dig smidigt och enkelt till de fem byarna med tåg. Väljer du att bo i La Spezia kan du ta både tåg och båt.

Semester för par

Letar du efter en romantisk vistelse är Ligurien ett utmärkt val. Det finns inget mer romantiskt än att besöka någon av Cinque Terres byar. Här har många förälskade par vandrat hand i hand. 
Cinque Terre-området, med sina pastellfärgade hus, den dramatiska kustlinjen och vackra natur är alltså perfekt för en romantisk vistelse. Men romantiken finns överallt i Ligurien. Ta en promenad längs strandpromenaden i charmiga Portofino eller en kvällspromenad på stranden i Moneglia, det ger en grogrund för att romantiken ska blomstra.

Ligurien sträcker ut sig, som en stor bukt, från San Remo i väster till La Spezia i öster, och är en stor favorit bland många av Escapeaways gäster. Här får du nämligen den perfekta kombinationen av branta berg, solrika kuster, vackra städer, god mat och gott vin - och en aning "high life". Och om Ligurien i sig inte skulle vara tillräckligt, är det enkelt att ta sig vidare till Frankrike, Monaco eller Nice - eller så kör du norrut över till Piemonte alternativt söderut mot Toscana och sedan vidare till andra italienska frestelser.

Nu kan du boka din resa till Ligurien direkt hos Escapeaway - inklusive flygbiljett, hyrbil på flygplatsen och våra kända, handplockade semesterbostäder av hög kvalitet. Och allt detta, till marknadens bästa priser, så att du kan få en billig resa till Ligurien med allt inkluderat, och dessutom säkrat av Resegarantifonden.

Använd vår sökmotor för att sätta ihop din resa från en av flygplatserna i Sverige eller Danmark, med ankomst i Ligurien. Du flyger reguljärflyg och kan sätta ihop din reseperiod precis som du vill. Total valfrihet, lägsta priser och högsta säkerhet - precis så är Escapeaway.

Vilken flygplats i Ligurien?

Du har möjlighet att flyga med mellanlandning(ar) till flygplatsen i Liguriens huvudstad Genua (Genova), men den liguriska geografin har aldrig varit perfekt till att bygga stora flygplatser, så de flesta väljer istället att ta ett direktflyg till antingen Nice i Frankrike, Turin i Piemonte, Milano i Lombardiet eller Pisa i Toscana.

>>> Läs mer om Torino Caselle flygplats
>>> Läs mer om Milano Malpensa flygplats
>>> Läs mer om Milano Linate flygplats
>>> Läs mer om Pisa flygplats

På vår omfattande översikt med flygförbindelser till Italien, kan du se närmare på de olika möjligheterna. Den direkta flygtiden från Sverige till en semester i norra Italien är endast 2 timmar (från Köpenhamn) eller 3 timmar (från Stockholm), men vill du hellre ta turen i bil, är det cirka 1500 km från södra Sverige. Från de stora hamnarna i Genua och Savona, har du sedan bra förbindelser med färjor till bland annat Korsika och Sardinien.

Flyg direkt till Ligurien eller med en mellanlandning

I vår sökmotor kan du söka efter resor till Ligurien från de större flygplatserna i Sverige och Danmark. resan föregår med reguljärflyg, som ger dig ultimat flexibilitet. Kan du leva med att inte själv bestämma avresa- och ankomstdag, kan du högst troligen hitta ett direktflyg till Ligurien eller till de omkringliggande flygplatserna.

Är du lite mer specifik, är det kanske ett måste med en mellanlandning, men du kan alltid själv bestämma längden på din semester, vilket gör en resa till Ligurien med Escapeaway till något unikt. Du har också möjlighet att välja mellan olika flygbolag, inklusive lågprisbolagen som inte finns i andra sökmotorer. Samtidigt är din semester säkrad av Resegarantin om du bokar den som ett paket.

Mer information om din resa till Ligurien

Ligurien ligger ut mot det Liguriska havet, i den nordvästra delen av Italien, omgivet av Frankrike i väst, Piemonte i norr och Emilia-Romagna och Toscana i öst. Regionen är en av de minsta i Italien, men också en av de mest bergrika regionerna i Italien; faktiskt består hela 90% av regionen av berg, bland annat av bergskedjorna Alperna och Apenninerna. 

Trots sin bergiga karaktär, är Ligurien mest känt för sin fantastiska kuststräcka, som är 350 kilometer lång, och ofta går under namnet "Den italienska rivieran", eller "blomsterrivieran" (Riviera dei Fiori) på grund av alla de blommor och växter som odlas i växthusen i detta område. Den liguriska kusten har ett milt klimat året runt, då Apenninerna ger den lä, och bjuder på ideala badmöjligheter vid alla dess vackra, vita sandstränder, stenstränder och klippformationer. Några av de bästa stränderna hittas i Diano Marina, Levanto och Alassio.

Men, den mest kända och populäraste platsen i Ligurien, är nationalparken och de fem städerna - tillsammans kallade Cinque Terre - som ligger öster om Genua. Detta kustområde, som finns med på UNESCOs världsarvslista, bjuder på en helt unik natur, som ägnar sig perfekt till en vandringssemester. Här finns pittoreska fiskelägen, branta klippor, små bukter, laguner och stränder, naturliga terrasser med vinrankor och olivträd - och inte minst, panoramautsikter a la grande. Dessutom bjuder de fem städerna - Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore - på en rik kulturhistoria som i sig själv gör besöket värt.

Resmål i Ligurien

 • Gästrecensioner 8,7
  Sestri Levante
  7 hotell
  I Sestri Levante får du på många sätt det bästa som Ligurien har att bjuda på. På denna halvö är du omgiven av ett betagande landskap av berg och hav samtidigt som området bjuder på otaliga spännande kulturella upplevelser av både nytt och gammalt slag.
 • Gästrecensioner 8,4
  Diano Marina
  5 hotell
  Diano Marina är en tvättäkta badort i Liguriens västra del nära den franska gränsen. Här kan du njuta av det soliga klimatet på Blomster Rivierans vackra stränder, utforska ett rikt urval av restauranger eller använda den trevliga staden som ... utgångspunkt för utflykter. Läs mer
 • Gästrecensioner 8,8
  En av Cinque Terres fem underbara byar. Här har du stränder, barer och restauranger.
 • Gästrecensioner 9,0
  Santa Margherita Ligure ligger på den Liguriska Rivieran öster om Genua. Med sina härliga stränder och sitt stora utbud av restauranger och butiker samt avslappnade atmosfär är staden ett bra ställe att tillbringa en avkopplande semester i solen.
 • Gästrecensioner 8,0
  Loano
  3 hotell
  Den 2 kilometer långa stranden är huvudattraktionen i Loano, men det finns mycket mer att uppleva på denna del av den Italienska Rivieran. Efter en avkopplande stranddag eller utflykt kan du avsluta med en läcker måltid på en av den gamla stadens ... mysiga restauranger. Läs mer
 • Gästrecensioner 8,6
  Moneglia
  3 hotell
  Moneglia är med sitt läge nära några av den Italienska Rivierans vackraste städer och naturområden idealiskt för en semester där avkoppling och aktiva upplevelser kombineras. Efter en dag tillbringad längs vandringsstigarna i de grönklädda bergen ... längs kusten kan du vända tillbaka till Moneglia för ett dopp vid stadens härliga strand och därefter sätta dig till rätta på någon av de många bra restaurangerna. Läs mer

Populära hotell i Ligurien

Italien, Norra Italien, Ligurien, Rapallo
9,5
Fantastiskt
2091 omdömen
 • Närmaste flygplats: 40 km
 • Närmaste strand: ca. 350 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Ligurien, Rapallo
8,5
Mycket bra
1059 omdömen
 • Närmaste flygplats: 40 km
 • Närmaste strand: ca. 650 m
 • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Ligurien, Santa Margherita Ligure
9,0
Fantastiskt
1632 omdömen
 • Närmaste flygplats: 45 km
 • Internet/Wi-Fi
 • Parkering / Garage

Runt 350 km kuststräcka

Liguriens kust är nästan 350 kilometer lång och går från den franska gränsen ner till Toscana. Bakom kusten reser sig Apenninerna och stoppar de kalla vindarna från norr. Detta gör att det råder ett milt klimat året runt och ger bra möjlighet till bad på de vackra stränderna. Och därför är regionen ett populärt resmål även utanför högsäsong.

Längs med kusten finner du både vita sandstränder som sten och klippstränder. De flesta sandstränderna ligger i den västliga delen och detta är även skälet till att stränderna här är mer befolkade och lockar fler turister än i den östliga delen, där du i stället har vackra klippområden i eller omkring "Cinque Terre" . Här är stränderna otroligt vackra och naturliga tack vare att de lämnats orörda.

De bästa stränderna

Några av de bästa stränderna i Ligurien hittar du i Diano Marina, Levanto och Alassio. Detta gör platserna mer attraktiva för barnfamiljer. Tycker du bättre om att bada från klippor så är nationalparken "Cinque Terre" en bra utgångspunkt för en badsemester i Ligurien.

Vad tycker gästerna om i Ligurien?

8,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 627 recensioner