Resor till Vicosjön

En av Lazios oförstörda pärlor

Den 3:e största sjön av vulkaniskt ursprung i regionen Lazio, är ett naturreservat med urgamla skogar med bok-, kastanje- och ekträd, samt ett mossområde med ett rikt fågelliv.

Sjön, Lago di Vico, ligger mitt i bergkomplexet Cimini med Monte Cimino som äldsta vulkan, och är den italienska sjö som ligger högst beläget (510 m). Trots närheten till Rom är Vicosjön en av Lazios oupptäckta pärlor, och ett perfekt resmål när sommaren blir för varm inne i huvudstaden.

Karta över Vicosjön

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över naturområdet, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i omårdet.

Konstgjord tunnel

Sjön har ett konstgjort avlopp som etruskerna grävde i tuffsten, och som gjorde vattennivån lägre så att den norra delen av sjön blev väldigt fruktbar. Dessutom blev Monte Venere (837 m), som ursprungligen var en ö på sjön, ett förberg medan sjöns yta blev mindre. Den konstgjorda tunneln grävdes ner under sjöns nivå och efter ca. 100 m. dyker den upp på andra sidan av kullen. Den blev restaurerad under 1500-talet av Farnese-familjen och återigen år 2001.

Arkeologiska lämningar

Många arkeologiska lämningar har hittats runt omkring Vicosjön, då området har dragit till sig människor sedan förhistorien och har charmerat både etruskerna och romarna.Hotell eller semeterlägenhet i Vicosjön?

Det stora urvalet på fler än 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, inkluderar många olika villor, hotell och semesterlägenheter i Lazio.

Använd sökmotorn här ovan, för att få en överblick över de semesterbostäder som finns tillgängliga i och runt omkring Vicosjön. Du kan också använda filterfunktionen, om du redan vet vilken typ av bostad du söker.

Ska du på semester tillsammans med många personer, som t.ex. flera generationer eller en stor grupp vänner? Då kan vi varmt rekommendera er att hyra en hel villa i Italien. I vårt urval hittar du både villor med egen pool, som passar barnfamiljer, och andra villor som är bättre lämpade till vuxna resenärer som prioriterar kvalitet och ett perfekt läge. Du kan också överväga att spendera semestern på en agriturismo i Italien - ett sätt att komma nära vardagslivet på exempelvis en toscansk vingård.

Har du frågor om de olika bostadstyperna, eller vill ha hjälp med att hitta helt rätt val, är du naturligtvis varmt välkommen att ringa oss - vi sitter redo med en massa tips och goda råd.

Flygplatser och lokal transport

De flygplatser som ligger närmast Vicosjön, är Rom Ciampino och Rom Fiumicino flygplats. Därför finns det året runt goda möjligheter för att hitta direkta flygförbindelser från Sverige och Danmark med ett brett urval av flygbolag. Flygplatserna betjänas av sällskap som t.ex. Ryanair, easyJet, Vueling och Norwegian.

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Även om det är möjligt att nå Vicosjön med en kombination av tåg och buss från bland annat Rom, är det lättast och går snabbast att hyra en bil på flygplatsen. Dessutom behöver du en hyrbil för att kunna besöka sevärdheter och städer i regionen.

Läs mer om resor till regionen Lazio med flyg här

Restauranger och shopping

Framförallt längs den södra delen av sjön, ligger flera restauranger och i de närliggande städerna, som Ronciglione och Caprarola, hittar du ännu fler restauranger och inköpsmöjligheter.

Utflykter

Du kan spendera flera dagar på de vackra stigarna i naturreservatet runt sjön, som bjuder på många vackra utsikter. Likaså finns det rik möjlighet på att slappna av vid vattnet, på en av av sandstränderna som omger sjön

Vi vill dock också rekommendera dig att åka på utflykter till några av närområdets charmiga landsorter. I Caprarola ska du t.ex. inte missa Palazzo Farnese, också känd som Villa Caprarola, vars femkantiga form är ett fint exempel på renässansarkitektur.

Är du på semeter i detta område, är det också ett måste att besöka Viterbo, där det äventyrliga medeltida centrumet är en höjdpunkt.

Lokala länkar

Här hittar du den officiella hemsidan för naturreservatet

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell vid Vicosjön