Resor till Velletri

Semester i vinområde med Rom inom räckvidd

Velletri ligger ca. 40 km söder om Rom, i området Castelli Romani, med både vinmarker, sjöar, kuperad terräng och historiska städer som t.ex. vinorten Frascati.

Staden huserar cirka 50 000 invånare, och har därför ett stort handelsliv och täcker en stor yta land. Via Appia Nuova, den första och viktigaste av de romerska vägarna till huvudstaden, genomskär också Velletri.

I lite modernare tid var staden, år 1849, bas för Garibaldis trupper från Napoli, som förgäves försökte att erövra Påvestaden. År 1944 blev staden utsatt för massiva bombningar, vilka ödelagde stora delar av Velletri. Staden har därför inte en stor rikedom av gamla byggnadsverk, som den långa historian annars berättigar till.

Velletri ligger på sidan av vulkanberget Monte Artemiso. Närmaste strand är vid Nettuno, dit det är cirka 30 km.

Karta över Velletri

Genom att klicka på kartan över Velletri här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Velletri? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring staden. Är det lantlig idyll du drömmer om? Då kan du med fördel överväga att spendera semestern på en agriturismo i Italien - också ofta kallad vingårdssemester. Här finns det massor av frisk luft, och fokus ligger oftast på goda mat- och vinupplevelser. Du kan dock också välja platser där du bort i en semesterlägenhet och själv står för matlagningen. Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan. Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad I Italien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Italien har åtskilliga internationella flygplatser. Den som ligger närmast Velletri är Rom Ciampino, som endast ligger 25 km bort. Landar du här, kan du snabbt komma fram till din semesterbostad med bil. Det kör dock också tåg och buss till Velletri från Rom, vilket gör staden till en upplags bas, om du vill utforska den vackra huvudstaden. Med en bil under semester, är det inte bara lätt att ta sig vidare från flygplatsen, du har också flera möjligheter att åka iväg på utflykter till andra av regionens intressanta sevärdheter. Lär mer om bilhyra i Italien här.

Restauranger och shopping

Det finns många restauranger att välja emellan i Velletri. Likaså behöver du inte lämna staden för att handla in matvaror om du tänker laga måltiderna själv under semestern.

Utflykter från Velletri

Bortsätt från att det uppenbara utflyktsmålet, Rom, finns det många andra sevärdheter nära Velletri. Besök till exempel Villa d'Este och Villa Adriana vid staden Tivoli, för att uppleva praktexemplar på renässansens stilart. Vill du kombinera kulturhistoriska med motion, är det perfekt att ta en vandringstur på Via Appia. Observera dock, att det är först efter San Sebastian-katakomberna som du går på vägar med sparsam trafik. Är du på semester med barnen, kommer det nästan garanterat bli jubel om ni åker till en av nöjesparkerna utanför Rom, eller eventuellt en shoppingtur till den stora Castel Romano Designer Outlet, som är full av butiker.

Lokala länkar

Du hittar stadens officiella hemsida här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Velletri