Resor till Terracina

Terracina ligger vackert vid kusten i Latina-provinsen, enbart omkring 55 kilometer söder om huvudstaden Rom, i Lazio-regionen i det centrala Italien. Staden har ett trevligt historiskt centrum, en charmerande hamnfront och många bra restauranger. Boka din resa till Terracina med Escapeaway i dag!

Terracina som har omkring 40 000 invånare har både ett nyare och ett historiskt centrum, fina stränder, en charmerande hamnfront, romerska ruiner, vackra hantverkstraditioner och bra lokala fiskrestauranger - och Terracina kommer därför vara det perfekta valet för dig som vill kombinera en sol- och badsemester med en stad som sjuder av lokal italiensk kultur, och som samtidigt vill ha idealiska förutsättningar för att kunna göra dagsutflykter till de stora sevärdheterna i området, till exempel huvudstaden Rom.

Välkommen till Italien med Escapeaway, vi är specialister på resor till området omkring Terracina där du bor på noga utvalda hotell på din resa. Du kan använda den intelligenta sökmotorn för att lätt boka säker och problemfri resa till Terracina och du kan välja fritt mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, antingen direkt till Rom eller med en mellanlandning på vägen. Vi hittar billiga flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med våra utvalda hotell i Terracina samt med möjlighet att komplettera med en hyrbil - allt satt samman till en paketresa som är säkrad av resegaranti.

Ett av de finaste torgen i Italien

Det nya stadskvarteret ligger ner mot vattnet och här samlas större delen av stadens strandgäster på dagarna, medan lokalinvånarna och stadens turister söker sig in i den gamla stadsdelen på klippan längs vägen upp mot Jupiters Tempel på kvällen. Här kan du luta dig tillbaka och njuta med ett glas vin och en av de läckra fiskrätterna i historisk miljö, medan du ser solen gå ner.

Stadens historiska centrum rymmer ett av de finaste torgen i Italien, Domkyrkotorget, och längs huvudgatan kommer du kunna se antika pelare och stora stenar som har återanvänts vid byggandet av husen.  

Sevärdheter och upplevelser

Även om Terracina naturligtvis står i skuggan av Lazio-regionens större städer när det gäller sevärdheter, så finns här trots allt en del spännande och intressanta naturmässiga och historiska attraktioner i och omkring staden; de sistnämnda kan staden tacka sin rika historia för, den kan spåras ända tillbaka till år 509 före Kristus då staden grundlades och dess förtid som en tidig romersk koloni med en viktig strategisk placering.

I Terracina stad kan du till exempel uppleva stadens vackra katedral, den romerska porten, Porta Romana, det antika komplexet Antico Complesso Monumentale del Foro Emiliano, museet Museo Civico Archeologico Pio Capponi, palatset Palazzo Venditti, templet Capitolium di Terracina och Jupiter-templet. Eller så kan du besöka det över 500 meter höga kustberget Monte Circeo, tornet Torre Fico, tornet Torre Paola eller grottan Grotta della Maga Circe, som ligger vid kusten mellan Anzio och Terracina. 

Utflyktsmöjligheter

Terracina är det perfekta resmålet för utflykter till de största attraktionerna i Lazio-regionen, men även till mindre och charmiga städer i området, så som badorten Sperlonga, som bara ligger ungefär 19 kilometer bort och som med sina vitkalkade hus, smala gränder och trappstegsgator samt fina stränder står med på listan över de vackraste städerna på den italienska landsbygden.

Men den verkligt stora utflykts-destinationen från Terracina är naturligtvis huvudstaden Rom, som bara ligger omkring 110 kilometer från Terracina (cirka en timme och trekvart körning den snabbaste vägen). Här hittar du några av Italiens och Europas största kulturella och historiska sevärdheter. Du kan även överväga att göra en dagstur söderut till Syditaliens pärla Neapel, som ligger bara cirka två timmars körning från staden, snabbaste vägen.

>> Läs även om resor till Fondi
>> Kombinera med storstadssemester i Rom

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Terracina