Resor till Tarquinia

Semester med historiskt innehåll

Tarquinia, som ligger vacker på en backe på 133 meters höjd över havet, bjuder på panoramautsikter över floddalen och det Tyrrenska havet. Staden är dessutom känd för sin rika historia.

Tarquinia anses vara etruskernas högsäte och är framförallt känt för alla kammargravar dekorerade med väggmålningar rån tiden innan Romarriket, ca år 700-400 f.Kr.. Staden figurerar på UNESCO's prominenta lista över världsarv.

Tarquinia ligger i Maremma Laziale (den del av Maremma-området som ligger i regionen Lazio) och är en stad med många torn. I motsats till många andra välbevarade italienska städer, är det här inte på tal om försvarstornutan torn som har symboliserat familjens status och anseende. Ju större och mer pompöst, desto bättre.

Från Tarquinia, som har cirka 16.500 invånare, är det mindre än en halvtimmes bilfärd till Civitaveccia, varifrån det går färjor till både Sardinien och Sicilien.

Karta över Tarquinia

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden och områdets geografi, samt för att se vilka semesterbostäder vi kan erbjuda i området.

Stadens stolthet

Staden dignar av små trevliga torg, fontäner, en vacker bymur och handelsliv på Corso Vittorio Emanuele. Dess stolthet är nationalmuséet, Palazzo Vitelleschi, som byggdes mellan år 1436 och 1439. Museet har många fina etruskiska samlingar, vilka anses vara de bästa utanför Rom. Bland höjdpunkterna hittas en rik samling sarkofager och en samling grekisk keramik.  Hotell eller semesterlägenhet i Tarquinia

Det finns både hotell, semesterlägenheter och villor i Tarquinia. Vill du ha en snabb överblick över möjligheterna i din semesterperiod, kan du använda sökmotorn här på Escapeaway, där vi har samlat alla våra 1800 handplockade semesterbostäder i Italien.

Vanliga hotell och semesterlägenheter, är inte de enda inkvarteringsmöjligheterna du kan välja emellan i Italien. Ska du iväg med en större grupp vänner eller flera generationer? Då kan vi t.ex. rekommendera möjligheten att hyra en villa, där ni har hela stället för er själva. Eller kanske är det i år, som drömmen om att uppleva det genuina Italien ska uppfyllas? Då har vi förslag på trevliga, men mindre kända, landsroter, där allt är äkta italienskt och inte anpassat efter turister.

Har du frågot om de olika möjligheterna, är du mycket välkommen att kontaka oss per telefon, via mail eller på chatten. Våra resekonsulenter sitter redo med en massa tips och råd.

Flygplatser och transport

Det är cirka 3 km till tågstationen utanför staden (ca. 1,5 timme till Rom), som ligger på linjen mellan Rom och Ventimiglia. Avståndet till havet är cirka 7 km. Turen till Fiumicino flygplats i Rom, som är den flygplats som ligger närmast, tar endast cirka 50 minuter i bil.

Du kan använda sökmotorn här på Escapeaway för att snabbt hitta priser och flygförbindelser till Rom med alla erkända flygbolag.

Sök priser på resor till Rom här

Restauranger och shopping

Urvalet av restauranger, trattorior och pizzerior är ganska stort i Tarquinia, och avslutar du dagen nere vid kusten, kan du också välja emellan en mängd restauranger. De finns således rik möjlighet att gå på upptäcktsfärd i det lokala köket, som inte överraskande bjuder på många rätter med fisk- och skaldjur.

Utflykter

Bland utflyktsmöjligheterna, kan vi rekommendera Viterbo som har en av Italiens bäst bevarade medeltida stadskärnor; medeltidsbyn TuscaniaPalazzo Farnese i Caprarola vid den vackra sjön Lago di Vico; och till sist de små öarna Isola del Giglio och Isola di Giannutri längs Toscanas kust, med färjeavgång från Porto Santo Stefano vid Orbetello.

Vill du kombinera alla kulturhistoriska upplevelser med avslappning på stranden, är Marina Velca, di Spinicci, Tarquinia Lido, Sant'Agostino och Riva dei Tarquini inom räckvidd.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här

Här hittar du hemsidan för nationalmuseet

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Tarquinia