Resor till San Giorgio a Liri

San Giorgio ligger mitt i Apenninerna, bergskedjan som sträcker sig hela vägen genom den italienska halvön som en ryggrad. En resa till detta område på gränsen mellan Nord- och Syditalien är en möjlighet att få uppleva några av de vackraste landskapen i hela landet. Även om du bara befinner dig ett par timmars körning från huvudstaden Rom så omges du av storslagen och ofördärvad natur.

Från San Giorgio är det bara några få kilometer till utkanten av Nationalpark Gran Sasso och Monti della Laga. Detta är ett av de största skyddade områdena i Europa och hem för många sällsynta djur och växter. Området består inte enbart av spektakulär natur utan även många medeltida slott och småstäder, kloster och romerska ruiner. Det är närmast förvånansvärt att inte fler reser hit för det är först och främst huvudstadens invånare som älskar att åka hit på helgerna för att komma bort från storstaden.

Aktiv semester i vacker natur

Fler och fler börjar emellertid få upp ögonen för de kvaliteter som San Giogio och området erbjuder som resmål. Medan du i Rom kan tillbringa dagar på att utforska de många kulturella och historiska attraktionerna så är en resa till San Giogio framför allt en möjlighet till att helt komma bort från den hektiska vardagen och njuta av fridfulla orörda landskap med små rustika städer och byar där det känns som om tiden stått stilla i hundratals år.

Ett par bra vandringsskor står högt upp på komihåglistan när du ska resa till San Giogio. Bara några få kilometer från den lilla staden startar flera vandringsleder men det finns även mängder av möjligheter att utforska området på cykel eller till häst. Även på vintern är området idealiskt för en aktiv semester med stora naturupplevelser, det ligger nämligen åtskilliga skidorter inom kort avstånd från San Giorgio med möjlighet till både utförs- och längdskidåkning.

San Giorgio är bara en liten prick på kartan utan restauranger eller affärsliv men skulle du efter en dag med upplevelser i det fria behöva stilla din hunger eller göra inköp så finns det gott om möjligheter i de större grannstäderna. Det tar till exempel mindre än en kvart att köra till det trevliga Amatrice som både har matställen och supermarkets.

Boka din resa till San Giorgio i dag

Använd vår sökmotor för att välja det helt rätta av våra handplockade hotell i San Giorgio. Kombinera det valda hotellet med en billig flygbiljett till en av de internationella flygplatserna vid Rom. Du kan välja mellan att resa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Vill du ha ut det mesta möjliga av din semester i området rekommenderar vi att du även bokar en hyrbil. Du får det hela satt samman till en paketresa som med sin resegaranti ger dig extra trygghet. Så fungerar en semester med Escapeaway.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i San Giorgio a Liri