Resor till San Felice Circeo

Semester omgiven av vacker natur i närheten av Rom

San Felice Circeo är en trevlig liten kuststad i den södra delen av Lazio, ca. 1 timmes bilfärd från Rom.

Stadens torg är en mötesplats för dess invånare då de vill samtala över en apretivo eller en glass, något de har för vana att göra även vid den trevliga hamnen där eleganta butiker ligger sida vid sida med restauranger och glassbarer. Från stadens torg kan du gå längs Corso´n med de många affärerna, fram till en panoramisk terrass varifrån du har utsikt över hela kusträckan med det blå havet framför dig och den gröna vegetationen bakom dig.

Staden har på många platser en fin, gyllene strand, och här finns goda möjligheter till att vara aktiv på vattnet med t.ex. vindsurfing och dykning. Det är till exempel populärt att dyka ner till Kristus-statyn av brons som ligger 18 meter under havets yta - om du inte hellre vill slappna av i en solstol såklart.

Staden ligger på 100 m.ö.h och har än idag kvar sin mur från Medeltiden. Genom en byport kommer du till stadens torg där du hittar Tempelriddarnas torn med sin något annorlunda klocka. Klockan har endast 6 tal, och en visare som endast går runt 4 gånger på 24 timmar och klockslagen slås av en hammare på en klocka.

Karta över San Felice Circeo

Genom att klicka på kartan över San Felice Circeo här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i San Felice Circeo? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden.

Reser du som del i en större grupp, kan vi också rekommendera dig att överväga möjligheten att hyra en villa i Lazio, en fördel om ni vill ha gott om plats, samt pool och trädgård för er själva.

Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Italien har åtskilliga internationella flygplatser. Den som ligger närmast San Felice Circeo är Rom Ciampino och Rom Fiumicino. Huvudstadens flygplatser betjänas av en bred variation av flygbolag, med rutter till stora delar av Europa - det är således lätt att hitta flyg hit från Sverige, Norge och Danmark.

Här kan du hitta mer information om flygförbindelser till Italien.

Det är lättast att ta sig från flygplatsen till San Felice Ceiceo med en hyrbil. Det är möjigt att nå fram med buss eller taxi, men med en bil till ditt förfogande under semestern har du också större frihet att utforska områdets många sevärdheter i ditt eget tempo.

Restauranger och shopping

I den gamla stadsdelen är Piazzetta Lanzuisi med Torre deo Templari-tornet från 1200-talet och Palazzo Baronale de naturliga samlingspunkterna då det är dags för middag. Här omkring ligger det också många barer och butiker. 

Utflykter och sevärdheter

Vill du inte spendera hela semeterna på standen som har fått blå flagg, finns det massor av spännande sevärdheter i och omkring staden som du kan utforska.

Palaset som idag är stadens rådhus byggdes på 1300-talet och tillhörde Caetani-familjen, och i palaetsets torn finns en permanent utställning om Homo Sapiens och deras liv. Utställningen rymmer dessutom Neas kranium som man fann i en grotta i området, ett område som har varit bebott sedan förhistorisk tid.

Det finns fina vandringsleder i området, t.ex. omkring Monte Circeo, varifrån det finns fina utsikter mot Pontine-öarna och Terracina. Kustens fascinerade grottor kan du eventuellt se på en båttur - det var på denna kuststräcka som arkeologer hittade ett 50 000 år gammalt kranium från en Neandertalere.

Från San Felice Circeo är det följande avstånd: Rom 103 km, Anzio 70 km, Terracina 17 km, Gaeta 50 km och Sperlonga 35 km.

Här du en bil, finns det således många utflyktsmål inom räckvidd. Huvudstadens många enastående byggnadsverk och monument kan du naturligtvis spendera många timmar på att uppleva, men också de mindre städerna i regionen är ytterst intressanta. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i San Felice Circeo

Vad tycker gästerna om i San Felice Circeo?

7,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner