Resor till Sabaudia

Sabaudia ligger mitt i ett landskapsmässigt paradis ut till Sabaudiasjön, Lazios sköna sandstränder, den höga Circeo punkten och Circeo-nationalpark. Det är alltså upplagt för en semester full av upplevelser.

Staden är omgiven av Nationalparken Circeo med fina spegelblanka sjöar och fina sandstränder ut till Medelhavet. Nationalparkens högsta punkt är Circeoberget, 541 meter över havet och med utsikt till ön Ponza. Inom 15-20 km kan man besöka de trevliga historiska kuststäderna San Felice Circeo och Terracina eller den pittoreska Sperlonga. Dessutom är det endast 100 km till Rom med sitt otroliga utbud av sevärdheter och kulturskatter.

Under fascismen (1921-43) uppstod flera av städerna i det södra Lazio. Ofta byggdes städerna på kort tid och arbetarna och entreprenörerna arbetade dag och natt. Arkitekturen präglas av fyrkantiga och monumentala konstruktioner. De många detaljer som man finner i barocken existerar inte i fascismens byggnadsverk utan här skulle det vara rationellt och funktionellt. Sabaudia är ett fint exempel på en av dessa fascistiska städer. Många hävdar att staden inte är speciellt fascinerande eller trevlig då den inte påminner om alla de andra karakteristiska medeltidsstäder i Italien. Men just därför är staden intressant. Kantigheten fascinerar. Fyra andra exempel inom samma genre är Pontinia, Aprilia, Littoria och Pomezia.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Sabaudia