Weekendresor till Rom

Om du inte ännu har uppleva Italiens huvudstad Rom, bör du utan tvekan lägga vägen förbi denna fantastiska plats, när du planerar din kommande weekendresa. I den italienska staden gömmer sig nya upplevelser runt varje gatuhörn, och det är ett nöje att bara gå runt på de små gatorna och torgen, och uppleva det härliga liv som staden kan erbjuda. Rom är en sann pärla när det kommer till storstäder, och du kan både få utsökt mat på en av alla restauranger, och uppleva italienska viner på barerna. Om du därutöver önskar att stilla din shoppinglust medan du är på en långweekend, ger Rom också alla möjligheter för detta. Staden bjuder nämligen på ett hav av exklusiva modebutiker, som har något för allas plånbok.

Du har dessutom alltid möjlighet att hitta flygavgångar till Rom, från både Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn, så alla upplevelser ligger endast en kort flygtur bort. Med vår sökotor kan du enkelt och snabbt sammansätta din kommande weekendresa till denna härliga storstad, så att du får en semester som är skräddarsydd efter dina behov och önskemål.

Upplev en oförglömlig långweekend i Rom, full av upplevelser

Efter att ha storsat runt på de trevliga gatorna i Rom, kan du uppleva sevärdheter såsom den spanska trappan, som är en av de mest berömda attraktionerna i Rom. Här är alltid fullt av människor, och god stämning, och stället är absolut värt ett besök. Därefter kan du åka och se på enorma Colosseum, där gladiatorerna utkämpade viktiga kamper för flera hundra år sedan. Idag är Colosseum delvis i ruiner, men det är fortfarande en sevärdhet, som du inte ska missa att se när du besöker Rom. Härnäst kan turen gå till Peterskyrkan i Vatikanstaten, en enorm kyrka med en 136 meter hög kupol ritad av Michelangelo. Om du vågar, kan du gå upp i kupolen och få en imponerande utsikt över staden, och om du befinner dig i kyrkan på en söndag, kan det vara så, aatt du har tur som får se Påven. Avsluta din dag på en av alla härliga restauranger som liger utspridda över staden, och smaka på en tvättäkta italiensk pizza, så som den endast serveras i Italien.

Hitta billiga hotell och flygavgångar till en weekendresa i Rom

Det är lätt att förstå, varför Rom är en av de mest populära resedestinationerna hos oss svenskar, och det gör sig inte endast gällande på sommaren, utan framförallt på årets övriga årstider. Om du, liksom många andra, vill besöka den italienska huvudstaden, kan du med fördel nyttja vår sökmotor här på hemsidan. Här har du möjlighet att sätta ihop din egen weekendresa till Rom, med låga priser på både hotell och reguljärflyg. Du skriver bara in din önskemål till din kommande semester, och så presenterar sökmotorn en rad möjligheter för dig, som matchar dina preferenser. Mycket enklare blir det inte, att åka iväg på en oförglömlig resa till Rom.

>> Se hur du bokar lyxhotell i Rom här
>> Mer om resor till Italien kan du läsa här

>> Läs mer om weekendresor

Karta över Rom

Populära hotell i Rom

Italien, Lazio, Rom
9,8
Fantastiskt
509 omdömen
  • Närmaste flygplats: 30 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
Italien, Lazio, Rom
9,4
Fantastiskt
4740 omdömen
  • Närmaste flygplats: 26 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Lazio, Rom
9,3
Fantastiskt
743 omdömen
  • Närmaste flygplats: 27 km
  • Internet/Wi-Fi
  • I stad eller by