Hotell eller lägenhet i Trastevere

Välkommen till Roms mest öppenhjärtiga och matglada kvarter - Trastevere

Trastevere är ett av Roms mest populära kvarter, och bjuder på lokal romersk atmosfär när den är som bäst. Boka en semesterlägenhet i Trastevere med Escapeaway. Här hittar du läckra restauranger och caféer i varje gathörn. Eller, kanske en italiensk glass passar bättre?

Trots den stora tillströmningen av turister har Trastevere mirakulöst nog lyckats behålla en härlig och mycket autentisk stämning - och skulle du ge dig ut på en morgontur på de smala gatorna, där tvätten hänger på linor mellan fönstren, har du stort sätt hela området för dig själv. Kanske har du rent av valt att bo i Trastevere, inte bara för att det finns ett stort urval av hotell, men minst lika många semesterlägenheter. Genom att bo i en egen lägenhet kommer du ännu tätare på de lokala invånarna, trasteverini, för de hälsar på dig både i trappuppgången och på gatan.

Marknader i Trastevere

Om du bor i en semesterlägenhet i Trastevere, bör du helt klart starta dagen med att dricka morgonkaffet med lokalinvånarna på en av de många trevliga kaffebarerna. När de senaste nyheterna är diskuterade, är det hög tid att gå på marknad, och på Piazza San Cosimato i centrala Trastevere, hittar du en av de riktigt trevliga utomhusmarknaderna. Det är en sann njutning att gå på upptäcktsfärd i stånden, och även här får du såklart en pratstund med de lokala handlarna som alltid är intresserade att höra var du kommer från, och varför du valt att bo i deras lilla stadsdel.

Restaurangerna i Trastevere

Trastevere är ett sant Eldorado av småbutiker, och du kan snabbt få hela förmiddagen att passera genom att besöka både slaktaren, osthandlaren, den lilla matvarubutiken, men också den originella bagaren där de fortfarande bakar bröd och kakor på äkta gammeldags vis. Har du valt att bo i en semesterlägenhet, är det upplagt för att själv köpa hem mat till lunch, men du kan också gå förbi en av de små butikerna där dukan köpa med dig färdiglagad mat hem. Här talar vi inte om traditionell take-away, utan om god hemlagad mat till ytterst rimliga priser. På italienska heter ett sådant ställe "tavola calda" och de har existerat sedan romartiden. Här kan du också se de italienska arbetarna sitta på rad på lunchpausen, medan de intar en ståtlig måltid.

Trastevere har en av Roms största koncentrationer av restauranger, och dessvärre betyder mängden turister också att det finns en hel del ställen som du bör undvika, om du vill vara säker på att få både god mat och bra service. Men det finns massor av bra restauranger i stadsdelen, och när de lokala romarna går ut för att äta, och det gör de ofta, så är det ofta till Trastevere de går. Så om du inte redan har hittat din favoritrestaurang, så gör som de flesta italienarna gör - fråga de lokala invånarna var de själva äter, så kan du vara säker på att få ett gott råd!

Shopping i Trastevere

Efter en härlig lunch och en liten kopp espresso på din privata takterrass, är det tid för siesta. Eftermiddagen kan naturligtvis spenderas på en av de många caféerna i området. Romarna är världsmästare i att baka goda kakor, och de kan med fördel inmundigas på Trasteveres centrala torg Piazza Santa Maria in Trastevere, där du har utsikt över en av Roms absolut vackraste kyrkor. Senare på eftermiddagen öppnar stadsdelens många små butiker långsamt upp igen, men ingen i Trastevere lider av stress, så förvänta dig inte att öppningstiderna hålls.

I gengäld kan du shoppa tills långt in på kvällen, men innan du når så långt har du kanske också tagit en tur på Trasteveres mindre kända gator. Prova t.ex. att gå en tur på gatan Via Garibaldi, varifrån du kan fortsätta upp på Gianicolo-höjden till Piazza Garibaldi. Härifrån har du en helt fantastisk utsikt över hela centrala Rom och från utkiksplatsen kan du sedan promenera ner genom små stämningsfulla gator, där de framåt kvällen återigen är liv på de många vinbarerna, där de lokala möts för att dricka en aperitivo innan de ska hem på middag.

När timmen börjar bli sen, finns det inte något bättre än att komma hem till sitt hotellrum eller sin lägenhet, där du kan njuta av kaffet, eller en sista drink på terrassen, medan du beundrar Peterskyrkans upplysta kupol under den stjärnklara himmelen. Hos Escapeaway kan du alltid boka fina och centrala semesterlägenheter, hotellrum och semesterbostäder i Trastevere. Ring till oss - vi hjälper dig gärna att hitta din drömsemester.

>>> Läs mer om semester i Rom här