Restresor och sista-minuten till Rom

Res med Escapeaway till Rom på en billig sista-minuten eller restresa

Använd vår sökmaskin till att hitta din sista minuten restresa till Rom. Härliga semesterlägenheter och fina hotell väntar på dig.

I staden där världsberömda sevärdheter står i kö finner du alltid restresor och sista-minuten resor till Rom med Escapeaway. Är du historiskt intresserad är den italienska huvudstaden en av världens mest fascinerande resmål med ett hav av unika sevärdheter.

Men en sista-minuten resa till Rom är inte bara en chans för att uppleva storslagna antika byggnadsverk och några av konsthistoriens största verk. Det är också en möjlighet att uppleva ett sprudlande stadsliv i en pulserande storstad med romantiska torg, restauranger och caféer.

Alla vägar leder till Rom

Är du på jakt efter en billig men upplevelserik resa? Så är en restresa till Rom det helt rätta valet. Oavsett om du planerar en förlängd weekend i romantikens tecken, eller en trevlig familjeresa har Italiens huvudstad det som krävs.

Vi har ett stort urval av semesterlägenheter och hotell i de centrala delarna av Rom, varifrån du smidigt och lätt kan utforska stadens många sevärdheter. Välj eventuellt att boka din restresa med vistelse nära de sevärdheter du helst vill se. Om du besökt Rom tidigare vet du att en långhelg endast räcker till att besöka ett litet urval av de största sevärdheterna. Även efter en veckas semester eller två kommer du känna att du endast hunnit snudda vid ytan av fantastiska Rom.

Det ska du uppleva i Rom

Det är svårt att endast framhäva några få av Roms många enastående sevärdheter, men för de flesta besökande vill monumenten över Romarrikets storhet - så som Coloseum, Forum Romanum och Pantheon - vara bland resans historiska höjdpunkter.

Samtidigt kan vi också rekommendera dig att avsätta tid till ett besök i Vatikanstaten. Den katolska kyrkans huvudsäte har genom tiden fått några av de största konstnärer att stå för utsmyckningen. Ett av de mest berömda exempel är naturligtvis Michelangelos mästerverk i det Sixtinska Kapellet. och Peterskyrkan.

>>> Hitta flera upplysningar om Vatikanstaten på den officiella hemsidan här
>>> Se vår stora översikt över sevärdheter i Rom här

Överraskningar runt varje hörn

När folk från hela världen återvänder till Rom på semester efter semester är det dock inte bara för att besöka ännu fler av de många spännande sevärdheterna. Det är i hög grad också för att njuta av den särskilda atmosfären som härskar på stadens torg och i de trevliga sidogator. Faktiskt är det värt att ge sig själv god tid att bara traska runt på måfå för att njuta av stadslivet i Rom.

Du har kanske redan satt en massa kryss i din guidebok vid saker du ska komma ihåg att se på din restresa till Rom. Men på din väg runt i det historiska centrums smala gator kommer du utan tvekan konstant stöta på många fler oväntade upplevelser i form av museer, gallerier, butiker och restauranger med frestande menyer.

Både till lunch och framför allt i kvällstimmarna råder det en skön stämning med liv och rörelse i gatorna, och en måltid på en av stadens goda restauranger finns en upplagd möjlighet att samla ny energi samt betrakta de fina omgivningarna och stadslivet i lugn och ro.

Använd sökfältet ovanför till att hitta din nästa restresa till Italiens enastående huvudstad eller ett av många andra resmål i Italien. Våra semesterlägenheter i Rom är alla noga utvalda och handplockade för att säkra dig en oförglömlig semester.

>>> Se vår guide till storstadssemester i Rom

Karta över Rom

Populära hotell i Rom

Italien, Lazio, Rom
8,6
Mycket bra
591 omdömen
  • Närmaste flygplats: 16 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
Italien, Lazio, Rom
9,3
Fantastiskt
1126 omdömen
  • Närmaste flygplats: 27 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
Italien, Lazio, Rom
8,8
Mycket bra
683 omdömen
  • Närmaste flygplats: 34 km
  • Internet/Wi-Fi
  • I stad eller by