Semesterlägenheter i Rom

På listan över städer du vill besöka minst en gång i livet bör Rom stå väldigt högt upp. Faktisk kan du tillbringa åtskilliga semestrar i den italienska huvudstaden och ändå uppleva något nytt varje gång. Vill du få ut mesta möjliga av din tid i "Den Eviga Staden" kan det rekommenderas att boka en semesterlägenhet som ligger i centrum med sevärdheter och stadslivet inom kort räckvidd.

Escapeaway har gjort detta lätt för dig genom att handplockat semesterbostäder i alla de centrala stadsdelarna, varifrån du får den optimala utgångspunkten till att utforska Rom. Även om du bor mitt bland stadens största sevärdheter kan det ändå vara bra att redan i förväg överväga vad du gärna vill se under din semester. Men lägg inte ett allt för pressat program eftersom en stor del av nöjet med att ha en semesterbostad i centrum av Rom är att du kan flanerarunt lite på måfå i de stämningsfulla kvarteren, utan att behöva bekymra dig om tiden.

Var ska man bo i Rom?

Rom bjuder på mycket annat än "bara" berömda sevärdheter såsom Pantheon, Peterskyrkan och Colosseum. Dessa imponerande byggnadsverk bör naturligtvis upplevas, men de berättar inte hela historien om Italiens enastående huvudstad. Se fram emot att till exempel korsa Tibern från Centro Storico för att uppleva stämningen i Trastevere, som enligt kännare av Rom är en av de trevligaste stadsdelarna. På Trasteveres labyrintiska, kullerstensbelagda gator döljer sig många okända pärlor i form av vackra kyrkor och autentiska trattorior.

Det kan rekommenderas att boka din semesterbostad i Rom i god tid om du vil bo mycket centralt, till exempel i Trastevere eller det historiska centrumet. Speciellt under högsäsong som till exempel i samband med påsken eller julen är det alltid mycket stor efterfrågan på de bästa semesterbostäderna med dessa lägen. Pris och läge hänger som regel ihop, men vill du ha mesta möjliga ut av din vistelse i staden är det enligt vår mening värt att betala lite extra för att bo med sevärdheter som Den Spanska Trappan, Trevi Fontänen, Vatikanen, Forum Romanum och Colosseum inom gångavstånd. 

Det finns dock bra förbindelser med allmänna transportmedel från de yttre stadsdelarna in till det historiska centrumet av staden, om du trots allt föredrar att bo på lite avstånd från de mest populära turistattraktionerna.

Semesterbostäder och semesterlägenheter i Rom

Vill du uppleva rom helt i ditt eget tempo och på dina egna villkor är det perfekt att välja en semesterlägenhet i stället för ett hotellrum. Det kommer i och för sig som regel ingen och bäddar sängen åt dig varje dag, men i gengäld har du bland annat tillgång till eget kök. Där kan du tillaga de läckerheter du köpt på stadens matmarknader på samma sätt som du snabbt och lätt kan laga till en lättare måltid under dagen om du inte direkt känner dig på humör att gå ut och äta. 

Reser du till Rom med familjen eller med några vänner är det dessutom trevligt att ha lite bättre plats med ett gemensamt, privat vardagsrum där ni kan koppla av och ha det trevligt efter en upplevelserik dag med sightseeing. 

De semesterlägenheter i Rom som du hittar hos Escapeaway är alla noga utvalda. Först och främst för deras läge i förhållande till stadens mest intressanta upplevelser, men även för att de har rätt förhållande mellan pris och kvalitet. I beskrivningen av de olika lägenheterna kan du hitta information om placering, storlek, faciliteter med mera. Det finns till exempel goda möjligheter att hitta en semesterlägenhet i Rom med egen terrass, om du vill kunna njuta av söderns sol i privata omgivningar, eller bara kunna sätta dig utomhus med din frukost eller njuta av solnedgången med ett glas vin. 

Du kan naturligtvis komma och gå som du vill under dagens lopp så om du vid någon tidpunkt på dagen behöver en paus från all sightseeing, är det mycket behändigt. Detta är framför allt relevant på en storstadssemester då det ofta visar sig vara överraskande tröttande när man försöker vara på språng från morgon till kväll. Då är det idealiskt att kunna vila lite middag i mer privata "hemliknande" omgivningar än på ett hotell. Bokar du en semesterlägenhet med tillgång till takterrass kan det dessutom vara mycket lockande att bara njuta la dolche vita några timmar och beundra staden lite grann från ovan.

Funderar du över vilken typ av semesterbostad du ska välja i Rom så finns slutligen även den fördelen med att bo i lägenhet att du som regel har större möjlighet att träffa stadens egna invånare. I stället för en receptionist är det fastighetens andra boende du hälsar på. Med ett leende och ett par italienska glosor som start har du som regel goda möjligheter att få tips och goda råd från dina romerska grannar, till exempel om du gärna vill hitta ett icke turistiskt ställe att äta på i närheten. 

Så bokar du en semesterbostad i Rom med Escapeaway

Hos Escapeaway behöver du bara knappa in dina önskade resdatum i sökfältet för att få en komplett översikt över de bästa semesterbostäderna i Rom. Vi har med andra ord gjort förarbetet åt dig så du kan boka din semester i förvissning om att vi enbart väljer ställen som lever upp till de semesterönskemål vi vet att våra gäster normalt har.

Du kan dessutom söka efter den billigaste flygresan om du vill boka en komplett paketresa. På så sätt slipper du att senare försöka hitta flyg som passar dina resdatum. När du bokar en semesterbostad i Rom här på Escapeaway, kan du därför välja om det ska vara med eller utan flygbiljett från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn.

>> Läs mer om storstadssemester i Rom här
>> Läs allt om semesterlägenheter här

>> Läs mer om semesterlägenhet

Karta över Rom

Populära hotell i Rom

Italien, Lazio, Rom
9,2
Fantastiskt
830 omdömen
  • Närmaste flygplats: 22 km
  • Internet/Wi-Fi
  • I stad eller by
Italien, Lazio, Rom
8,7
Mycket bra
666 omdömen
  • Närmaste flygplats: 30 km
  • Avstånd till centrum: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Lazio, Rom
9,5
Fantastiskt
137 omdömen
  • Närmaste flygplats: 16 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage