Semester i Rom

Res på semester till Rom - Den Eviga Staden

Italiens otroliga huvudstad Rom är evig, dels för den har funnits långt över 2000 år, men också för att den är en evig källa till glädje och återseende för dess besökare. Boka semesterlägenhet eller hotell i Rom i sökboxen här ovanför.

Världens största landsort

Det finns ingen annan italiensk stad som kan konkurrera med Rom när det gäller trofasta besökare. Man besöker det kulturella Florens, det romantiska Venezia, Sicilianarnas Palermo osv., men man återvänder tillbaka till Rom gång på gång. Det beror inte bara på stadens stora kulturarv, utan också på dess charm och folklighet som på ett spännande vis lever sida om sida med huvudstadens enkelhet och lyx. Rom besöker du året runt, men oavsett hur många gånger der sker, kommer du ständigt upptäcka nya sidor av staden... och återuppleva de gamla kända sidorna.

Hotell eller lägenhet i Rom

Hos Escapeaway kan du välja bland ett stort urval av hotell, lägenheter och semesterbostäder i Rom. Alla är noga utvalda, samt besöks och kontrolleras regelbundet av våra resekonsulenter. Oavsett om du väljer hotell eller lägenhet har vi ett stort urval av boende i de centrala delarna av Rom, så du kan få exakt den bas du vill ha. Vi hjälper dig med råd och vägledning om de olika stadsdelar i Rom, som alla har sina egna egenskaper och kvaliteter.

På nästan alla semesterbostäder i Rom erbjuder vi gratis avbokning - läs mer om förutsättningarna för gratis avbeställning under var och ett av semesterbostäderna. Hos Escapeaway hittar du fler än 250 handplockade hotell och lägenheter i Rom, och genom att använda sökmaskinen uppe till höger kan du söka efter aktuella priser, och naturligtvis också läsa personliga beskrivningar av bostäderna, se foto, läsa rekommendationer från våra gäster och mycket mer.

Var ska man bo i Rom?

De flesta av våra lägenheter i Rom ligger i hjärtat av stadens historiska centrum, nära till kända och sevärda platser som torgen Campo de Fiori och Piazza Navona, samt andra sevärdheter som Fontana di Trevi och Den Spanska Trappan. Bor du här kan du ta dig runt till det mesta till fots. Om du vill uppleva det populära och pittoreska kvarteret Trastevere samt den genuina universitetsstadsdelen San Lorenzo, eller området runt Peterskyrkan och Vatikanen så erbjuder vi flera fina möjligheter även där. Alla dessa stadsdelar har också bra förbindelser till stadens historiska centrum med kollektivtrafik.

Hotel i Rom

Om du önskar att bo på hotell i Rom är urvalet enormt, vilket också betyder att man ska göra sin research när man ska välja vart man vill bo i staden. Du hittar allt från 1-stjärniga hotell som ger dig tak över huvudet, till 5-stjärniga hotell med alla tänkbara faciliteter. Men även om det t.ex. står 4 stjärnor över dörren, så är det inte alltid vi på Escapeaway är eniga. När du reser med Escapeaway kan du vara säker på att du får en ärlig beskrivning av hotellet, och i sökmaskinen kan du naturligtvis också välja hotell med hjälp av olika filter - du kan t.ex. välja om du endast vill bo på ett hotell i centrum, eller om det ska finnas balkong på ditt rum.

Nästan alla hotell har frukost inkluderat i priset, men du hittar också specialerbjudanden där frukost ska köpas till. Vi rekommenderar aldrig att du beställer halvpension när du är på semester i Rom, det skulle nästan vara en "skam" att inte äta middag ute på restaurangerna och uppleva den goda mat och stämning som råder i stan. När det är sagt, så ska du naturligtvis se till att undvika de största turistfällorna som finns i Rom, precis som i alla andra storstäder i Italien, och andra länder i Europa för den delen. Om du vill ha inspiration och tips och råd om maten i Rom, så kika in på vår blogg.

Semesterlägenhet i Rom

Hos Escapeaway är vi specialister då det kommer till lägenheter i Rom, och vi har genom åren handplockat ett stort urval av de bästa lägenheterna i staden. Att vi skriver de bästa, betyder inte nödvändigtvis att de också är de dyraste lägenheterna, men däremot är det lägenheter som ligger på bra lägen, de flesta har balkong eller takterrass, och priset är bra i förhållande till kvaliteten. I motsats till hotell, har hotell oftast inte några officiella stjärnor, men du kan som vägledning använda vår värdering utifrån antal solar. Observera att många av semesterlägenheterna bokas långt i förväg, så ska du resa under en högtid som påsk eller jul, så se till att boka i god tid.

Att bo i en lägenhet erbjuder fler friheter och möjligheter än ett hotellrum. Här har du möjlighet att själv trolla i köket med godsaker som köpts på den lokala marknaden, avgöra när frukosten ska serveras/ätas och i allmänhet ha bättre plats invändigt och t.ex. en soffa att slappna av på efter en lång dag på Roms gator och torg.

När du bor i en lägenhet bör du naturligtvis vara medveten om att det inte finns något reception eller personal dygnet runt. Dock finns vår lokala agent endast ett telefonsamtal bort, precis som vi finns som back-up här hemma. En vistelse i lägenhet ger en känsla av att bo som en lokalinvånare i Rom, något som gör resan extra speciell.

Oftast har semesterlägenheterna i Rom också en egen takterrass som ger möjlighet till att njuta av solen, eller inta staden från ovan. Skriv in dina valda resedatum i sökfältet och låt oss ge ge dig ett urval av semesterbostäder i Rom.

>> Läs mer om semester

Karta över Rom

Populära hotell i Rom

Italien, Lazio, Rom
  • Närmaste flygplats: 27 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
Italien, Lazio, Rom
  • Närmaste flygplats: 16 km
  • Internet/Wi-Fi
  • I stad eller by
Italien, Lazio, Rom
  • Närmaste flygplats: 34 km
  • Internet/Wi-Fi
  • I stad eller by