Radisson Blu es. Hotel

Officiell kategori

Escapeaways kategori

Patricia Johansson
Besökt av
Patricia Johansson

Högklassigt hotell i modern design

Med Roms centralstation, Stazione Termini, som närmsta granne, ligger det inbjudande och mycket minimalistiska hotellet, Radisson Blu. Hotellet har officiellt har 5 stjärnor - och dessutom en stor pool på taket.

Radisson har gett sitt flaggskepp i Rom namnet Blu (blå på svenska) och det är vettigt när man tittar på den spännande inredningen, särskilt på kvällen när hotellet är upplyst. Radisson Blu erbjuder en unik och lyxig upplevelse och placeringen ger dessutom snabb förbindelse till flygplatsen, men också till Roms utmärkta kollektivtrafik.

Gå till marknaden på morgonen

Hotellet ligger granne med en av Roms stora inomhus matmarknader, Nuovo Mercato Esquilino där du kan få en unik inblick i de italienska hemmafruarnas köpvanor. Tidigare har marknaden funnits på torget Vittorio Emanuele där du också hittar närmaste tunnelbanestation. Dessutom finns det många spännande upplevelser och sevärdheter inom gångavstånd, inklusive kyrkan Santa Maggiore, Roms opera men också Colosseum och några av Roms bästa shoppinggator.

Modern design och pool i centrum

Radisson Blus unika designkoncept blandar det historiska med det moderna och skiljer sig från andra hotell i Rom. På hotellet finns wi-fi, pool på takterrassen (säsongsöppen, oftast mellan juni till september), gym, gourmetrestaurangen Sette och en mer informell restaurang, Zest samt den avkopplande loungen Es. Libris. Vidare finner du bastu, möjlighet till massage (mot avgift), concierge, kostnadsfria dagstidningar i lobbyn, mötesrum, bankettsal, tvätteri (mot avgift) och ett bibliotek.

Fina transportmöjligheter

Placeringen precis vid Roms centralstation Stazione Termini ger dig många fördelar under vistelsen i Rom. Från den stora flygplatsen Fiumicino går det snabbtåg till Termini, men det går även bussar vilket gör det enkelt och bekvämt. Flera av Roms stadsbussar har också slutstation på det stora busstorget framför stationen, och samtidigt har du direkt tillgång till båda Roms metrostationer, som korsar varandra vid Termini. Precis som i många andra storstäder i världen är gatorna runt centralstationen inte de trevligaste, men fördelen är det stora och varierande urvalet av restauranger.

Minimalism och gott om plats

Det finns flera olika rumstyper vars inredning rent designmässigt varierar från varandra, men alla rum är utrustade med aircondition, gratis wi-fi, LCD-TV, minibar, förvaringsbox samt badrum med toalett, dusch/badkar och hårtork. Badrummen är uppdelade i olika sektioner, med matta glasväggar.

Därför ska du välja Radisson Blu es. Hotel

 • Närmaste flygplats: 26 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang

Radisson Blu es. Hotel är inte tillgänglig i dagsläget

Radisson Blu es. Hotel är inte en del av programmet hos Escapeaway i dagsläget.

Karta och avstånd

 • Rom Ciampino Flygplats: ca. 26 km (30m)
 • Rom Fiumicino Flygplats: ca. 39 km (50m)
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Radisson Blu es. Hotel. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
 • Barnpool el. del i pool
 • Parkering/garage (ev. mot avgift)
 • I stad eller by
 • Stad mindre än 3 km bort
 • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
 • Hotellbar
 • Motionsrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Via Filippo Turati 171
00185 Rome

Koordinater

Latitude: 41.8964
Longitude: 12.5061

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Andra hotell Rom

Visa fler