Lyxsemester i Rom

Rom är en stad, som är i en klass för sig. Ingen annan plats i världen har så många sevärdheter i toppklass - inom promenadavstånd från varandra dessutom - och det är dessutom en charmig storstad med hög puls och liv på gatorna dygnet runt. Med Escapeaway kan du åka på en lyxsemester till Rom och bo på en rad handplockade lyxhotell, där kvaliteten och servicen kanske endast övergås av de centrala placeringarna, som ger dig lätt tillgång till attraktioner som t.ex. Vatikanen, Peterskyrkan, Pantheon, Castel Sant'Angelo och naturligtvis Colosseum.

Rom är byggt på sju kullar, och läget på mellan 13 och 120 meter över havet, ger möjlighet för en mängd vackra utsikter, och små torg där du kan inta synen över stadens tak. Från flera av våra lyxhotell har du en otrolig utsikt, t.ex. från en takterrass med direkt syn till den berömda kupolen på Peterskyrkan, som är Roms helt egen money-shot. Här kan du njuta av din lyxsemester i lugn och ro, hävd över stadens livliga gator, och med utsikt till floden Tibern, Petersplatsen eller Piazza Venezia med dess imponerande monument till ära för den italienska staten.

Med Escapeaway hittar du lyxresor till Rom från flygplatserna i Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, och vi söker bland alla reguljärflyg - också lågprisflyg - för att säkra dig bästa flexibilitet och pris. Lyxresor behöver närmligen inte vara reserverat de med en stor budget. I Rom kan du få lyx för en relativt billig peng, och dessutom kan du njuta av den italienska gastronomin på små restauranger med lokal prägel. Du hittar flygbiljetter till flygplatsen Fiumicino, som är stadens huvudsakliga flygplats, men också till den mindre f.d. militärflygplatsen Ciampino som primärt nyttjas av lågprisflygen.

Italiens huvudstad är, med sina 3 miljoner invånare, också den största staden i landet, och är dessutom regionshuvudstad i regionen Lazio. Den eviga staden byggdes på sju kullar, och Tibern snirklar sig söderut genom centrum av denna evigt pulserande storstad. De lokala invånarna, får år efter år sällskap av miljoner besökare - och faktum är, att man nästan måste komma tillbaka om och om igen, för det är som ett gammalt italienskt ordspråk säger: Roma non basta una vita (ett liv är inte tillräckligt för att uppleva Rom). Det bästa sättet att uppleva denna unika stad på, är med bas på ett boutiquehotell, eller på ett posh lyxhotell, i centrum, med promenadavstånd till alla sevärdheter.

Fascinationen av "Den eviga staden"

Ta en tur längs gamla stigar och gränder, förbi de inbjudande torgen och vackra fontänerna, och slå dig ner och drick en espresso eller ett glas lokalt vin på en av alla barer. Om du endast har en långhelg i Rom till godo, ska du naturligtvis sätta sevärdheter som Colosseum - den största amfiteatern i världen - eller de arkitektoniska mästerverket Pantheon, Castel Sant'Angelo och Peterskyrkan på listan över platser att besöka. Men det ÄR alltså sant, att det inte är möjligt att se hela Rom på bara ett besök, så se till att prioritera. Skäm bort dig själv med en lyxresa till Rom och besök denna enastående stad, som generöst delar med sig av både konst, arkitektur och natur. 

Är du intresserad av fotboll, har du möjlighet att uppleva Serie A-fotboll på den historiska stadion Stadio Olimpico, som nyttjas av bnåde AS Roma och S.S. Lazio, och som har huserat både OS år 1960, EM-finalen år 1980, VM år 1990 och Champions League-finalserna år 1996 och 2009. År 2020 har AS ROMA planer på att öppna en helt ny stadion med plats till hela 52.000 åskådare.

>> Läs också om lyxresor till Italien
>> Läs också om lyxhotell i Venedig

>> Läs mer om lyxresor

Karta över Rom

Populära hotell i Rom

Italien, Lazio, Rom
10,0
Fantastiskt
67 omdömen
  • Närmaste flygplats: 17 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage
Italien, Lazio, Rom
9,2
Fantastiskt
549 omdömen
  • Närmaste flygplats: 28 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Lazio, Rom
9,4
Fantastiskt
805 omdömen
  • Närmaste flygplats: 29 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang