Hitta och boka ett Hotell vid Den Spanska Trappan i Rom

Bo på hotell vid den spanska trappan i Rom med Escapeaway

Italien är ett av de länder i Europa, som erbjuder den största variationen. Bara i landets huvudstad, Rom, som surrar av liv 24 timmar om dygnet, skulle du kunna spendera månader för att hinna med alla kulturella och historiska skatter som gömmer sig - inte bara på de stora torgen i centrum, men också i staden otaliga små kvarter och smala gränder.

Sannolikheten talar dock för, att du inte har så många månader att spendera med att leva på romersk maner i Italiens huvudstad - men en vecka eller en långweekend med Escapeaway i den eviga staden är en skön paus från vardagen. Det finns många fördelar med att bo centralt i Rom, vilket du gör på ett hotell vid den Spanska Trappan. Exempelvis behöver du inte spendera mycket tid på transport när du ska besöka de viktigaste sevärdheterna, shoppa eller gå på café eller restaurang. Med andra ord: du behöver bara ta ett steg utanför dörren, och så är du redo för att leva La Dolce Vita (det ljuva livet) på precis det vis, som det görs bäst i Rom.

Genom att bo centralt, får du ut det optimala av din semester, samtidigt som du blir en del av det pulserande livet i centrum direkt när du kliver utanför dörren. Och kan du föreställa dig ett vackrare ställe att spendera din semester än vid den Spanska Trappan - en av de vackraste och mest berömda sevärdheterna i staden?

Känn av storstadspulsen i shoppingkvarteret runt den Spanska Trappan

Trappan används flitigt som mötesplats bland de lokala invånarna, så här känner du verkligen av storstadslivet. Den Spanska Trappan är med andra ord inte vara ett stycke imponerande arkitektur att beundra, men blir också dagligen använd på samma vis som den blivit använd i århundraden: till att gå på, mötas på och slappna av på medan men betraktar livet omkring sig. Byggandet av trappan blev finansierat av en fransk diplomat under åren 1723-1725. Han var trött på den leriga väg som ledde upp till den franska kyrkan Trinità Dei Monti från Piazza Dei Spagna (Spanska torget), och önskade ett storslående alternativ. 

Var ligger den Spanska Trappan? I Spanien?

Så, namnet är spanskt, finansieringen är fransk, och stället är italienskt... eller är det? För att komplettera förvirringen, så är trappan faktiskt än idag fransk territorium - varje år betalas ett symboliskt belopp till den franska staten som tack för "uthyrningen" av trappan. Det var ämligen den franska diplomatens krav för att berika Rom med detta arkitektoniska verk. Idag är området omkring trappan en fashionabel del av Rom, och planerar du att din semester ska innehålla en del shopping, så går det inte att hitta ett bättre kvarter.

Populära hotell vid den Spanska Trappan

Här nedan anger vi tre exempel på hotell vid den Spanska Trappan, som vi skulle vilja rekommendera dig. Du kan alltid kontakta oss här på Escapeaway om du vill ha mer information om din semester i Rom.

Hotel Cecil
Här bor du i en trevlig atmosfär i promenadavstånd till den Spanska Trappan, Fontana di Trevi och många andra sevärdheter. Många kommer tillbaka till detta hotell om och om igen - och bland det prominenta gäster som bott över på detta hotell kan nämnas den norska författaren Henrik Ibsen.

Det är alltså ett gammal och traditionsrikt hotell vi har att göra med, men Hotel Cecil saknar ingen moderns komfort. Rummen är rena och enkla, med TV, wifi, bad, hårtork, värdebox, telefon och aircondition. Som ett extra plus kan det nämnas, att rummen är ljudisolerde. 

King Hotel
Ytterligare en hotellpärla i hjärtat av Rom, närmre bestämt den fashionabla Via Sistina, där bland annat H.C. Andersen och skulptören Thorvaldsen bodde. Drick kaffe på det berömda Café Greco, och på ett stenkast från den Spanska Trappan. King Hotel ser inte mycket ut för världen utifrån, men bakom den enkla fasaden gömmer sig ett behagligt hotell, med utmärkta, enkla rum och en trevlig takterrass.

Här kan du lapa sol, vila fötterna och kika ut över Roms takåsar efter din händelserika dag på gator och torg. Rummen har aircondition, bad, wifi, TV och telefon.

Hotel Garda
Bo i en ståtlig del av Rom, på en lugn sidogta till Via Veneto - gatan som bland annat är känd från filmen La Dolce Vita. Hotel Garda ligger på 4:e våningen och har enkla, rena rum där du kan vila ut efter en dag full med sightseeing och shopping. Rummen är utrustade med TV, wifi, hårtork, värdebox och minibar.

>>> Läs också om storstadsemester i Rom här