Boka ett hotell med takterrass i Rom

Njut av utsikten över Roms takåsar: hotell med takterrass i Rom med Escapeaway

När du är på semester i Rom, har du ofta fullt upp både om dagen och om kvällen. På dagen med att besöka alla de vackra, historiska sevärdheterna, att strosa upp och ner för de mysiga gatorna och njuta av staden från alla de olika torgen. På kvällen har du säkert upp med att smaka på den italienska huvudstadens alla delikatesser - oavsett om du tycker om enkel och vällagad, klassisk mat på en lokal trattoria, eller avancerad fusion-gastronomi på en att de många fashionabla, moderna restauranger som har poppat upp under de senare åren.

Rom betyder fantastisk mat, livliga caféer, sevärdheter och shopping

Att vila benen och se livet myllra förbi, medan du sitter på historiska Café Greco, eller på ett mindre lokalt café, och kyler ner gommen med ett glass gott vitt vin är också en del av den äkta romerska semesterupplevelsen. Shoppingmöjligheterna i denna sydeuropeiska metropol kan med enkelhet hålla dig sysselsatt de stunder du inte spenderar med sightseeing, restaurangbesök och kaffepauser. Vi lovar dig, att Rom är en stad som du är mycket svårt att bli trött på.

Med en takterrass kan du beundra Rom på riktigt

Men även om Rom har så mycket att erbjuda att du aldrig behöver sakna ditt hotell, kan det ändå vara trevligt om hotellet har faciliteter som också bäddar för livsnjutare. Rom är inte endast en surrande storstad full med upplevelser, utan också en sydländsk stad med ett skönt klimat där du kan lapa sol en betydligt större del av året än i Sverige. På grund av det kan det vara skönt att ha en takterrass till din förfogande. Här kan både vuxna och barn slappna av för en stund och skärma av sig från stadslivet, människomyllret och trafiken när ni behöver en paus.

Något många upplever, när de besöker Rom, är att fötterna kan bli trötta, så det är en fröjd att kunna vila dem medan du sitter i solen eller i skuggan under ett parasoll på takterrassen och tittar ut över alla tak, kupoler och palats, som kännetecknar Italiens huvudstad.

Tre bra rekommendationer till hotell med takterrass i Rom

Hos Escapeaway har vi ett mycket stort urval av semesterbostäder, och här nedan hittar du tre exempel på hotell som vi vill rekommendera dig, om takterrass står högt upp på din önskelista när du letar boende i Rom. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du vill höra mer om våra resor i Rom.

Hotel Arcangelo
Bo centralt i stilfulla art-nouveau omgivningar med modern komfort. På Hotel Arcangelo kommer du utan tvivel vilja spendera en del av din tid i den härliga takträdgården, där du har utsikt över inget mindre än Peterskyrkans kupol. Du kan bli serverad snacks eller en drink på taket medan du slappnar av efter dagens sightseeing.

Den läckra frukostbuffén intages dock i hotellets trevliga restaurang. Det är okej att röka på taket, men inte på några andra platser på hotellet, så du kan utan oro betrakta hotellrummen som rökfria. Hotel Arcangelo är en perfekt utgångspunkt, om du vill ha en autentisk upplevelse av Rom. Hotellet ligger nämligen central - cirka 1,5 kilometer från Campo de' Fiori - men samtidigt i ett lokalt kvarter där romarna själv går ut och äter och går på café. Du är med andra ord inte ständigt omgiven av turister.

Hotel Marcella Royal
Smakfullt, klassiskt, romantiskt, behagligt och centralt. Så kort kan det faktiskt sägas! Hotel Marcella Royal är en äkta liten pärla - ett 4-stjärnigt hotell som ger dig den perfekta utgångspunkten för du ska kunna njuta av din semester i Rom fullt ut. Utsikten från den elegant inredda takterrassen på 8:e våningen är fantastisk, och den kan du njuta av både om kvällen när du slappnar av med en drink (och ibland levande pianomusik), samt på morgonen när du intar den välsmakande, stora frukostbuffén som serveras utomhus i tak-restaurangen.

Hotellets rum är välutrustade och relativt stora, om man tänker på att det är ett storstadshotell vi har att göra med. Som pricken över i, kommer du utan tvivel lägga märke till den härliga atmosfären på Marcella Royal, där du för övrigt bor i historiska omgivningar på Via Flavia, inte långt från sevärdheter och restauranger.

Hotel Smeraldo
Detta familjedrivna hotell är som skapt för en romantisk helg eller vecka i Rom. Här bor du mellan Piazza Navona och Campo de' Fiori, så tätare på Roms hjärta kan du knappast komma. Om du inte tror att det kan bli bättre, så vänta tills du ser takterrasserna - ja det finns faktiskt två! Här kan du njuta av utsikten, medan du vilar benen och laddar inför nästa dags äventyr i Rom.

Frukosten intas i den trevlig frukostrestaurangen i källaren, och det är hotellägarens mamma, en aktiv kvinna på över 80 år, som lagar den. Hotellet är under löpande renovering (det vill säga att här vill man ständigt förbättra) , så rummen är rätt olika, men alla har dock internet, TV, luftkonditionering och eget badrum med dusch.

>>> Läs också om storstadssemester i Rom
>>> Hitta en resa till Rom