Domus Romana Hotel

Escapeaways kategori

8,5 Gästrecensioner
Marie Strutzenblad
Besökt av
Marie Strutzenblad

Bo i ett antikt kloster med fin innergård

Vem drömmer inte om att leva i ett gammalt kloster med en fin uteplats i mitten av Roms historiska centrum. Drömmen kan nu bli verklighet på Domus Romana.

Mitt i Roms historiska centrum mellan Piazza Barberini och den populära shoppinggatan Via Nazionale finner du ett av Roms mest spännande hotell. Redan utifrån den ganska anonyma gatan dras dina ögon automatiskt till den stora porten, och in mot den pittoreska innergården. Här kan du båda äta din frukost och njuta av något svalkande att dricka efter dagens upplevelser tillsammans med ljudet av porlande vatten från en liten fontän. Domus Romana har också en liten terrass på femte våningen där du kan njuta av utsikten över takåsarna i Rom.

Bo i ett historiskt kloster

Hotel Domus Romana ligger i ett kloster från 1700-talet, och många av byggnadens ursprungliga detaljer har bevarats. Det stora gemensamma uppehållsrummet kännetecknas av imponerande pelare och magnifik dekoration av det vackra taket, men annars är inredningen ganska spartansk.

Sevärdheter i området

Domus Romana ligger 500 meter från Spanska Trappan och Forum Romanum, två av Roms mest besökta sevärdheter medan Quirinalet, Palazzo Barberini och den skräckinjagande kyrkan på torget Piazza Barberini ligger ännu närmare.

Kollektivtrafik

Har du behov av kollektivtrafiken ligger centralstationen Stazione Termini ca. 500 meter från hotellet samtidigt som flera lokala bussar kör på huvudgatan Via Nazionale. Närmaste tunnelbanestationer är Barberini och Repubblica, ca. 5 minuters promenad från Domus Romana.

Faciliteter

Receptionen är bemannad dygnet runt och det finns en lobby med hiss, café, frukostmatsal, mötesrum och internet (mot avgift). De tjocka murarna kan dock göra det till en utmaning att få det att fungera.

Inbjudande rum

Rummen är trevligt men enkelt inredda i klassisk stil och storleken varierar mycket. Alla rum är utrustade med aircondition, TV, telefon med väckningsfunktion, minibar, förvaringsbox samt badrum med toalett, dusch eller badkar och hårtork. Ankommer du med bil finns det möjlighet att parkera i garaget Nazionale på Via Napoli (mot avgift).Därför ska du välja Domus Romana Hotel

 • Närmaste flygplats: 15 km
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
 • Parkering / Garage

Domus Romana Hotel är inte tillgänglig i dagsläget

Domus Romana Hotel är inte en del av programmet hos Escapeaway i dagsläget.

Karta och avstånd

 • Rom Ciampino Flygplats: ca. 15 km (40m)
 • Rom Fiumicino Flygplats: ca. 40 km (50m)
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Domus Romana Hotel. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
 • Parkering/garage (ev. mot avgift)
 • I stad eller by
 • Stad mindre än 3 km bort
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Via Delle Quattro Fontane 113
00184 Rome

Koordinater

Latitude: 41.9009
Longitude: 12.4924

Vad tycker gästerna om Domus Romana Hotel?

9,7
Linda, Give

Bra belägenhet och vänlig personal.

Vi bodde 3 dagar på Domus och blev uppgraderade till ett stort familjerum. God frukost och det var en fin blandning av både varmt och kallt på buffén. Personalen...
10,0
Yuliyana, Köping

Jätte fint hottel, värd pengarna, mitt i center i Roma ,, ??????????
7,0
Helena, Tyresö

Bra läge

Trevligt hotell med bra läge. Vi åt frukost i 2 omgångar. De som åt när det öppnade var mycket nöjda. Vi som åt lite senare kom till i stort sett en tom frukostbuffé...

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Andra hotell Rom

Visa fler