Bilhyra i Rom

Är du på storstadssemester i Italiens huvudstad, Rom, kommer du att uppleva ett nästan överväldigande urval av spännande sevärdheter. Men behöver du en paus från det hektiska stadslivet, eller önskar du också besöka några av de intressanta platserna utanför Rom, så är en hyrbil ett bra val. En hyrbil ger dig friheten att åka iväg på spontana utflykter från våra hideaways till sevärdheter, som de flesta besökare på en storstadssemester till Rom sällan upplever. Vid beställningen av din resa till Rom här hos Escapeaway, är det enkelt att hitta den billigaste hyrbilen från de mest erkända biluthyrningsbolagen. I sökmaskinens andra steg, har du möjlighet att välja precis den typ av hyrbil som bäst uppfyller dina behov. Alla priser på hyrbil är inklusive fria kilometer och lagpliktiga försäkringar, om inte annat anges när du beställer din bil.

Läs mer om bilhyra i Rom i nedanstående information, eller se urvalet av resor till Rom med Escapeaway.

Flygplatser

Det ligger flera större och mindre flygplatser runt Rom. För resenärer från Skandinavienär det flygplatserna Fiumicino flygplats (också kallas Leonardo da Vinci flygplats) cirka 30 km från ROm, eller Ciampino flygplats cirka 20 km från Rom, som är relevanta att titta närmre på. På båda platser kan du välja från ett brett urval av hyrbilar. Beställ din hyrbil hemifrån, så är du säker på att det står en bil och väntar på dig när du kommer fram.

Leonordo da Vinci Airport

Leonardo da Vinci flygplats, som har flygplatskoden FCO, är Italiens största flygplats och hanterar över 36 miljoner resenärer årligen. Det är en stor, modern flygplats med 4 terminaler som nyttjas av en lång rad stora och små flygbolag. Från Sverige och Danmark är det i skrivande stund bland annat easyJet, Norwegian och SAS som flyger hit.

Ciampino flygplats

I jämförelse med Leonardo da Vinci flygplats, är Ciampino en mini-flygplats som endast nyttjas av ett par miljoner resenärer på årsbasis. Att den likväl är intressant för resenärer från Skandinavien är för att bland annat Ryanair har sin bas här. Du hittar Ciampino flygplats under koden CIA.

Biluthyrningsbolag

Oavsett om du föredrar att betälla en hyrbilmed avhämtning direkt på flygplatsen eller från ett uthyrningskontor inne i Rom, kan du i sökmaskinen här på Escapeaway välja mellan hyrbilar från en lång rad erkända biluthyrningsbolag, som t.ex. Avis, Hertz, Eurocar, Interrent, Firefly och EuropCar - samt en rad lokala biluthyrningsbolag. För att kunna erbjuda er den billigaste bilhyran i Rom, har vi på Escapeaway ingått ett samarbete med AutoEurope. Detta är en biluthyrare som är känd för att erbjuda god service och låga priser. I samarbete med AutoEurope har vi dessutom frånvalt flera uthyrningsbolag, som är kända för sina låga priser, men också för sin låga service.

Du kan hitta mer information om AutoEurope här

Priser

Priserna på bilhyra i Rom, som du hittar i sökmaskinen här hos Escapeaway, inkluderar alla de lagpliktiga försäkringarna och fria kilometer. Det betyder att du kan åka på utflykt från Rom, utan bekymmer om avstånd. Vid beställningen av din hyrbil har du naturligtvis möjlighet för att välja bilar av olika prisklass och eventuellt addera extra försäkringar och utrustning. 

Försäkringar

Fri kilometer

Bensin full tank - tom tank

Extra utrustning

Typer av hyrbilar

Tack vare det goda samarbetet med AutoEurope i Rom, kan Escapeaway erbjuda dig ett stort urval av hyrbilar. Som utgångspunkt är hyrbilarna du ser i översikten uppdelade i kategorier. I Rom inkluderar de olika kategorierna normalt sätt bilmärken som Fiat, Peugeot, Renault och Audi. Här du endat behov av att hitta billigast möjliga hyrbil till din semester, är det nog mest intressant att titta på Mini- och Economy-kategorierna där det finns ett brett urval av prisvänliga bilar, såsom Fiat Punto Evo och Fort FIesta. Är ni en större grupp som reser tillsammans till Rom, är det naturligtvis en större hyrbil ni behöver. Hos Escapeaway kan du t.ex välja att hyra en minivan med plats till sju personer. Sist men inte minst, är en hyrbil en möjlighet att krydda semester med en unik körupplevelse. Nyttja eventuellt alla soltimmar i Rom genom att njuta av vädret från en Cabriolet eller en Fiat 500 Open Rooftop, som både är lätta att köra och samtidigt tillför din bilsemester lite extra krydda.

Upplev Rom med bil

En resa till Rom bjuder på ett överflöd av historiska sevärdheter i världsklass, och många väljer att också spendera hela semestern i centrala Rom för att utforska dessa. Gör du detta, är det lättast att ta sig runt med offentlig transport eller till fots, då avstånden är förhållandevis kosta och trafiken tät. Bilhyra kan dock vara en intressant möjlighet för dig som också önskar uppleva ännu mer än endast inre Rom, eller som kanske vill ha en paus från det stundtals hektiska stadslivet. Här nedan får du ett par av våra förslag till upplevelse i hybil i Rom.

Utflykt till Toscana

Har du en hyrbil till ditt förfogande, utvidgas möjligheterna för spännande dagsutflykter från Rom betydligt. Trots avstånden är det till exempel inga problem att köra till Toscana och här uppleva en helt annan sida av Italien än i storstaden Rom. Bara alla kulinariska upplevelser och de goda vinerna i Toscana är körturen värd. Därutöver kan det också rekommenderas att besöka t.ex. Pienza. Staden är upptagen på UNESCOs världsarvslista och bjuder på en massa enastående arkitektur. Nyttja också chansen att shoppa - Pienza är bland annat känd för osten Pecorino.

Med en hyrbil har du också möjlighet att stanna vid några av regionens många trevliga vingårdar, eller andra små trevliga landsorter. Läs mer om Toscana.

Pompeji

Kör du istället söderut, är en hyrbil en möjlighet att besöka en av världens mest enastående historiska sevärdheter, Pompeji. Denna berömda stad blev begravd av vulkanen Vesuvius lava år 79 e.Kr., och idag kan du få en enastående inblick i hur dagen tog sig för snart 2000 år sedan.

Man kan absolut spendera en hel dag med att utforska Pompeji, men är du på dessa kanter, är det också en perfekt möjlihet att uppleva Amalfikusten eller besöka Napoli. Detta är endast ett par idéer till utflykter med bilhyra i Rom. Kom också ihåg att utnyttja möjligheten att lämna de stora möjligheterna för att utforska de små, dolda pärlorna, sevärdheterna och trevliga platserna som Rom är rik på. 

Mer information om bilhyra hos Escapeaway

Ovanstående informationer om bilhyra i Rom är skrivna som en vägledning, och vi tar förbehåll för fel och ändringar då villkoren ofta ändras hos de olika biluthyrningsbolagen. Vi hänvisar alltid till de aktuella informationerna som framgår av hyresavtalet. Har du frågor gällande bilhyra i Italien är du varmt välkommen att kontakta oss eller kundservice direkt hos AutoEurope.

>> Läs mer om bilhyra