Resor till Ponza Ö - Santa Maria

Ön ligger lite utanför kusten utanför Rom och kan nås med färja från Terracina och Formia. Ponza och de andra pontinska öarna är alla av vulkaniskt ursprung varför kustlinjen prägals av dramatiska förändringar mellan skyhöga klippor och vackra stränder med fin vit sand. Den mest berömda stranden är Chiaia di Luna men det finns otaliga små bukter och vikar, som alla påminner om paradisiska landskap.

På Ponza finns flera bostadskvarter - eller stadsdelar - som är förbundna med varandra genom snirklande och smala gator. Även de lokala kör här endast med sina små bilar som alla har långa repor på sidorna. Vi kan av denna anledning därför bara rekommendera att komma hit utan bil och ta sig runt på ön till fots eller på cykel / scooter, som kan hyras på ön.

Öns gastronomiska specialiteter är baserade på fisk. Restauranger och matställen finns att hitta i alla stadsdelar, medan inköpsmöjligheterna blir färre när man kommer bort från hamnen (Il Porto). Dykarcenter finns i Santa Maria och i Le Forna. Läkarintyg och två passfoton behövs för att kunna skriva in sig på en PADI dykkurs. Det är dessutom möjligt att hyra båt eller åka på segeltur till öarna Zannone och Palmarola.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell på Ponza Ö - Santa Maria