Resor till Magliano Sabina

Lantlig idyll nära Rom

Magliano Sabina är en liten landsby med ca. 3.500 invånare belägen ca. 1 timmes bilkörning från Rom i riktining mot Florens.

Byn ligger på 222 meters höjd upp på en kulle varifrån du har utsikt över Tiberns floddal. Området är präglat av böljande kullar täckta av olivlundar och vinmarker.

Härifrån härstammar sabinerna, som härskade över detta område på samma tid som etruskerna härskade i Toscana. De utvecklade ett raffinerat och rikt samfund samt deras eget skriftspråk, som på många sätt påminner om den sydetruskiska skrivform. Romerska historiker berättar att romarna lärde att njuta av rikdomens bekvämligheter efter att man erövrat detta folk. Vill du veta mer och se de arkeologiska fynd kan du besöka byns museum.

Karta över Magliano Sabina

Klicka på kartan nedanför för mer information om hotell och andra semesterboende i byn samt en översikt över avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway kan vi erbjuda dig fler än 1.500 semesterbostäder i Italien - här ibland ett stort urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i regionen i Lazio. 

Vill du gärna bo i Magliano Sabina kan du snabbt få en översikt över tillgängliga semesterboende i och omkring byn genom att använda sökmaskinen ovanför.
 
Ska du på semester med en större grupp kan vi också rekommendera möjligheten att boka en villa i Italien. Så får ni pool, trädgård osv. helt privat för er själva under semestern.

Har du frågor eller vill du gärna få hjälp att välja rätt, är du välkommen att ringa eller skriva till oss för tips och råd. Vår rådgivning är gratis och vi rekommenderar gärna boende som kan passa era krav och önskemål.

Vill du gärna uppleva flera olika regioner av Italien kan du med fördel boka flera ställe att bo på, likt en rundresa för att få uppleva maximalt på semestern. Dessutom är det en upplevelse att få miljöombyte under resan och kan kombinera både landsbygd och stadsmiljö.

Transport

Italien har åtskilliga internationella flygplatser. Vill du flyga är närmaste flygplats från Magliano Sabina Rom Ciampino. Detta är en liten flygplats men intressant då Ryanair flyger dit. Det finns därför goda möjligheter att finna en billig flygbiljett från Sverige. Sedan är det heller inte långt från andra, större flygplatser som t.ex. Rom Fiumicino.

Det är enklast att komma till och från Magliano Sabina med bil. Byn ligger inom kort avstånd från motorvägen E35 som ger enkel förbindelse med bland annat huvudstaden Rom och Florens. De goda vägförhållande gör det lätt att komma till och från flygplatsen, men också att ta på spännande utflykter under semestern.

Restauranger och shopping

Det finns endast några få matställen och inköpsmöjligheter i själva stan så också av den grund kan det vara en fördel att ha en bil till förfogande. 

Utflykter från Magliano Sabina 

Önskar du utforska sevärdheter i sällskap med en lokal, certificerad guide erbjuder vår samarbetspartner Viator ett stort urval av välorganiserade utflykter i Lazio som du med fördel kan boka online hemifrån.

På egen hand kan du dock också ta på flera utflykter med utgångspunkt från Magliano Sabina. I bergen och vid områdets sjöar ligger flera charmiga landsbyar med små smala gränder och lokal atmosfär.

Du kan utan problem fylla semestern med intressanta utflykter utan att nå hela vägen till Rom, men har du tiden till det är det inte utan att vi varmt kan rekommendera ett besök i den italienska huvudstaden. Kom bara ihåg att även om du sätter en hel dag av till att besöka Rom så hinner du inte se allt. Det finns så otroligt många sevärdheter, välj ut ett par och besök Rom i lugn och ro.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Magliano Sabina