Resor till La Giustiniana

La Giustiniana är en förstad till Rom omkring 12 kilometer nordväst om centrum. Det går många tågförbindelser till och från Rom under dagens lopp och resan tar bara lite över en halvtimme. Därför har du i La Giustiniana en bra utgångspunkt om du vill fördjupa dig i den italienska huvudstadens alla berömda sevärdheter. Trots sin status som förort är det här inte tal om tråkiga kvarter av höga, gråa betongbyggnader, tvärt om är La Giustiniana en grön, ljus och överraskande stämningsfull liten stad.

Gröna omgivningar nära Rom

Du befinner dig precis i kanten till mer lantliga områden i Lazio-regionen och till och med i riktning in mot Rom ligger det skogar och gröna kullar. Skulle du känna för lite frisk luft kan du gå en promenad i ett skyddat naturområde som ligger som en frodig, fridfull oas på väg mot huvudstaden.

Det finns inte några nämnvärda, historiska sevärdheter i själva La Giustiniana, i varje fall inte med tanke på att det Sixtinska Kapellet, Peterskyrkan och många andra av Italiens mest kända attraktioner bara ligger en kort tågresa bort. Det är också mycket få som reser till La Giustiniana för att tillbringa huvuddelen av sin semester där, men med detta sagt är det en trevlig stad att komma hem till efter en lång dag med sightseeing.

Här befinner du dig på lite avstånd från det pulserande livet i storstaden samt får lugn och ro till att smälta dagens många intryck. Om du inte redan har ätit så finns det ett förnuftigt urval av restauranger och pizzerior i staden. Här finns dessutom bra inköpsmöjligheter med bland annat flera supermarkets som väl kan täcka de dagliga behoven.

Många utflyktsmöjligheter

La Giustiniana ligger bara omkring 1 kilometer från den stora ring-motorvägen som går runt Rom. Hyr du en bil till semestern kan du därför även lätt göra utflykter till några av de andra spännande områdena i regionen. Det kunde exempelvis vara till Tivoli öster om Rom för att se de imponerande villorna eller till Bracciano en halvtimmes körning åt nordväst för att njuta av utsikten över sjön från det mäktiga Castello Orsini. Reser du till La Giustiniana med barn kommer de säkert bli begeistrade över en dagsutflykt till det stora vattenlandet i nöjesparken Zoomarine. Denna park ligger vid Pomezia söder om Rom knappa 50 kilometer bort.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i La Giustiniana