Resor till Grottaferrata

Knappt 20 km från Rom ligger den högt belägna staden Grottaferrata som bland annat är känd för ett gammalt kloster från 1000-talet, Abbazia di Santa Maria di Grottaferrata.

Grottaferrata, som har drygt 20.000 invånare, anses vara en av de mer eleganta och populära bostadsområdena i Lazio, mycket på grund av den enkla tillgången till Rom på vägen Via Anagnina. Namnet på staden, som bokstavligen kan översättas till Järngrottan, sägs härstamma från 1000-talet då San Nilo da Rossano och hans följare fick denna bit land i besittning av Gregorio I från Tuscolo-släkten. Det fanns inte mycket att komma efter i området, förutom ett litet hus som var perfekt bevarat tack vare dess fönster som var stabiliserade med järn. Huset fick namnet Cryptaferrata (Järnkryptan), vilket sedermera ändrades till Grottaferrata och blev stadens namn i samband med att den växte.

Abbazia di Santa Maria di Grottaferrata

Den främsta sevärdheten i Grottaferrata är klostret Abbazia di Santa Maria di Grottaferrata, också känt som Abbazia Greca di San Nilo då det är tillägnat till ovan nämnda San Nilo da Rossano. Klostret grundades år 1004, och blev snabbt ett erkänt centrum för kultur och makt. Inne i klostret finns bland annat en kyrka från medeltiden, omgjord i barock stil. Det finns också ett bibliotek och ett museum (invigt år 2017) där du kan lära dig mer om livet i klostret genom en samling fynd och berättelser från de som bebott platsen.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Grottaferrata

Vad tycker gästerna om i Grottaferrata?

8,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 14 recensioner