Resor till Fregene

Populär badort med kort avstånd till Rom

Fregene är en liten, långsträckt stad som under sommarmånaderna är levande och välbesökt. Staden är en del av provinsen Rom och huvudstaden ligger endast 25 kilometer därifrån.

Du kan därför lätt kombinera en sol- och badsemester med dagsutflykter till Rom. Huvudstadens egna invånare njuter också av att åka på turer till Fregene för att njuta av en avkopplande dag på stranden och eventuellt avsluta dagen med en aperitivo vid solnedgången innan turen gå tillbaka till storstan.

Kommunen är Fiumicino, som också är namnet på närmsta flygplats. Flygplatsen ligger mindre än 20 kilometer från Fregene.

Karta över Fregene 

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostäder vi tillhandahåller i området, samt för att se en översikt över de närmsta flygplatserna, och avstånden till städer i norra Europa.

PIEMONTE

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Lazio.

I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring Fregene. I beskrivningen av de enskilda boendena kan du läsa mycket mer om faciliteter, avstånd till vattnet med mera.

Ska du på badsemester med flera generationer av familjen eller en grupp vänner?  Då bör ni överväga att hyra en hel villa i Italien. Med en villa får ni massor av privatliv och kan mysa vid poolen och i trädgården utan att dela med andra gäster. 

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad så är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi ger dig alltid flera goda råd och tips till din semester.

Strand, restauranger och barer

Fregene bjuder på en bred sandstrand med mörk sand och en strandpromenad med restauranger, barer och caféer. I slutet av stranden, bakom strandpromenaden finns en gammal pinjeskog sam anlades av Påve Clemens IX.

Hur kommer man fram?

Det är enkelt att ta sig till Fregene, både med offentlig transport som i egen bil. Från Rom avgår det dagligen bussar till Fregenes huvudtorg och kommer du på motorvägen A1 så ska du köra av på avfarten Maccarese-Fregene.

Vill du kontrollera det aktuella urvalet av förbindelser från Sverige till Rom Fiumicino flygplats (den närmsta flygplatsen i förhållande till Fregene), kan du använda sökmotorn här på Escapeaway.se. Här kan du också jämföra priser från olika flygbolag så att du med säkerhet får det bästa priset på din flygbiljett till Italien.

Utflykter

Det mest intressanta utflyktsmålet är utan tvekan Rom som har tillräckligt med sevärdheter för åtskilliga semestrar. I de flesta fall kan det vara en bra idé att på förhand välja ut några bestämda platser att se i staden istället för att försöka hinna med allt under bara en dag. Besök till exempel Peterskyrkan och spendera därefter tiden med att njuta av stämningen på Roms gator - framförallt på de små sidogatorna bortom turistströmmarna. 

Utöver den vackra italienska huvudstaden finns det också en värld av mindre kända attraktioner i närområdet. Åk till exempel en tur till Cerveteri för att uppleva en annan av Lazios äldsta städer som har ett spännande historiskt centrum vilket avspeglar stadens fascinerade historia som går tillbaka till 700-talet f.Kr. Här hittar du också en massa restauranger, caféer och shoppingmöjligheter. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Fregene