Resor till Fondi

Historisk pärla nära Lazios kust

Fondi ligger som en historisk pärla, få kilometer från Lazios vackra sandstränder och med kort avstånd till både Rom och Napoli.

Staden ligger i en smörhåla för kultur- och naturupplevelser, precis mitt emellan Rom och Napoli med cirka 2 timmars bilfärd till dem båda. Vidgar vi territoriet, hittar vi också många spännande kuststäder i Fondis närområde, t.ex. pittoreska Sperlonga, historiska Terracina och charmiga San Felice Circeo. 

Cirka 10 km från Fondi ligger Lazios vackra sandstränder och väntar. Här hittar man alla tänkbara strandfaciliteter, och en bedårande utsikt till småöarna Ponza och Ventotene. Tågstationen ligger 2,5 km från staden, och härifrån kan du lätt ta dig till Rom och Napoli, om du vill undvika besväret med att hitta parkering i städerna. 

Själva Fondi stad är också värt ett besök: stadens stolthet är Castello Baronale, vars fundament såg dagens ljus redan på 1300-talet. Därutöver bjuder staden på många sevärda kyrkor, ett gammalt judiskt kvarter och ett rikt handelsliv.

Karta över Fondi

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostäder vi tillhandahåller i området, samt för att få en översik över de närmaste flygplatserna och avstånden till städer i norra Europa. Hotel, ferielejlighed eller villa?

Hos Escapeaway kan vi erbjuda dig mer än 1500 semesterbostäder i Italien - däribland ett brett urval av handplockade hotell och semesterlägenheter i Lazio.

Oavsett om du gärna vill bo centralt i Fondi, vid stora sevärdheter och bra restauranger, eller kanske i lugnare omgivningar ute på landet, kan du snabbt få en översikt över tillgängliga semesterbostäder genom att använda sökmaskinen här ovan.

Drömmer du om en semester i lugna, lantliga omgivningar, är det värt att överväga att bo på en agriturismo i Italien. Här bor du normalt sätt på ett idylliskt lantställe, som eventuellt fortfarande har ett aktivt lantbruk med vackra omgivningar, som ger rikligt med plats för barnen att njuta av friheten, och de vuxna att njuta av ron.

Vill du gärna uppleva flera olika delar av Italien, kan du naturligtvis också välja att bo på olika platser under din semester - så får du se fler delar av det fascinerande stövellandet.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt boende för dig, är du naturligtvis välkommen att ringa oss. Våra resekonsulenter sitter redo med tips och råd till din resa i Italien.

Flygplatser

Ska du på semester i Fondi, ligger de närmsta flygplatserna vid Rom eller Napoli. Napoli flygplats ligger lite närmre, men inte mycket. På dessa båda flygplatser hittar du ett brett urval av flygbolag som har rutter till resten av Europa - däribland direkta rutter till Sverige och Danmark. 

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Restauranger och shopping

Det finns gott om restauranger, trattorior, pizzerior och gelaterior i Fondi, och du kan testa ett nytt ställe varje dag om du så önskar. De flesta restaurangerna ligger runt stadens största piazza (torg).Tycker du om fiskrätter, har du kommit till rätt ställe - närheten till havet innebär naturligtvis att fisk finns i massor i Fondi. Därutöver är staden också känd för sitt stora urval av grönsaker som exporteras till hela landet. Dem kan du bland annat uppleva på den veckovis återkommande marknaden, där det också säljs många andra lokala produkter. 

Utflykter

Både Rom och Napoli är naturligtvis trevliga mål för dagsutflykter, med ett överflöd av spännande kulturella och historiska sevärdheter. Det dinns dock massor att se och göra i närmre avstånd från Fondi.

Du bor t.ex. nära Sperlonga, som enligt de lokala har en av regionens bästa och vackraste sandstränder. I den stämningsfulla kuststaden hittar du dessutom ett rikt urval av små butiker och restauranger. 

Är det äkta italiensk atmosfär och bra restauranger du söker, ska du bege dig till grannstaden Terracina. Här bör du avsätta gott om tid till att strosa runt i det historiska centret, där du bland annat kan se ett av Italiens kanske vackraste torg vid domkyrkan. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Fondi