Resor till Fiumicino

Övernattning nära Fiumicino Flygplats

Fiumicino ligger vid en av Roms internationella flygplatser. Ett boende här kan rekommenderas i samband med sen ankomst eller tidig avresa.

Fiumicino flygplats är Italiens största flygplats och en av Roms internationella flygplatser. Den ligger 34 km från Roms centrum och det finns bra tågförbindelser till staden, t.ex. både till Termini centralstation och till tågstationen Trastevere som ligger lite söder om centrum. Flygplatsen officiella namn på italienska är Aeroporto Leonardo da Vinci di Fiumicino.

Karta över Fiumcino 

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden och för att se vilka semesterbostäder vi kan erbjuda i området.

Nära flygplatsen

Om du vill bo nära flygplatsen och inte riskera att fastna i trafiken eller sitta på en försenat tåg, men samtidigt inte vill spendera din första eller sista natt i Italien på ett anonymt flygplatshotell, är det perfekt att övernatta i detta lilla fiskeläge, som ligger i skuggan av flygplatsen. Det är inte en stad som gör mycket väsan av sig, i form av sevärdheter och historiska monument, men den är fortfarande mer autentisk än något du hittar på flygplatsområdet.

Ett ganska trevligt fiskeläge

Fiskeläget Fiumicino är uppbyggt runt en biflod till Tibern. Staden är ganska trevlig och har många bra fiskrestauranger - framförallt längs Via della Torre Clementina. Staden ligger ut mot det Tyrrenska havet, ochhar en fin svart (järnhaltig) sandstrand, som under sommaren är mycket populär bland romarna.

Strandpromenaden mellan de två förgreningarna av Tiberns utlopp bjuder in till kvällspromender, medan du suger in de sista intrycken från semestern i Italien. Gå eventuelllt också en tur ner till fyren vid andra änden av Via della Torre Clementina, där de lokala ofta sitter och fiskar om kvällarna.

Har du mycket tid över i Fiumicino, kan vi rekommendera att besöka det arkeologiska området Ostia Antica, som ligger cirka 4 km sydöst om staden. Denna romerska hamnstad låg en gång vid Tiberns utmynning (Ostia kommer från det latinska ordet för mun, "ostium"), men kustlinjen har sedan dess flyttats cirka 3 km bort. Idag har man varsamt grävt ut stora delar av Ostia Antica, så du kan gå runt bland fantasiskt välbevarade byggnader och monument. Det är en chans att känna sig väldigt nära den antika världen, och märka historiens vingeslag.Hotell eller semesterlägenhet i Fiumicino

Du kan avända sökmotorn här på Escapeaway för att få en snabb överblick över de övernattnignsmöjligheter som finns tillgängliga i och omkring Fiumicino. Vårt urval av semesterbostäder i Italien är brett och noga handplockat, så oavsett om du söker en semesterlägenhet eller ett hotell, så hittar du det här.

Har du frågor om de olika möjligheterna, är du varmt välkommen att ringa oss. Våra resekonsulenter sitter redo med rekommendationer anpassade efter dina önskningar.

Transport

Trots stranden och de närliggande sevärdheterna, är det primärt läget nära Rom och inte minte Fiumicino flygplats, som gör staden intressant.

Utöver de bra tågförbindelserna till huvudstaden, är det lätt att ta sig fram de få kilometerna till flygplatsen - antingen med taxi eller eventuellt med en shuttlebuss arrangerad av hotellet.

Ska du till eller från staden i en hyrbil, leder en motorväg hela vägen fram till flygplatsen. Längs denna kan du snabbt komma in till Rom, eller vidare ut i landet.

På sommaren avgår det en färja till Sardinien från Fiumicino.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Fiumicino