Resor till Colli sul Velino

Nära storslagen natur och Roms sevärdheter

Colli sul Velino ligger i Italiens gröna hjärta i regionen Lazio på gränsen till Umbrien och några få kilometer från den råa och bergiga regionen Abruzzo.

Naturen ligger nära och är hela tiden närvarande, men likväl är det endast cirka 100 km till det historiska kulturmekkat Rom. Själva Colli sul Velino är endast en liten landsort med cirka 500 invånare, och har ett litet torg, ett apotek, en köpman, två kafebarer, och väldigt få turister.

Om du gärna vill spendera semestern i en lantlig ifyll, men samtidigt vara inom räckhåll för storstadens attraktioner, är detta ett bra val.

Karta över Colli sul Velino

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostäder som finns i området, samt för att kunna se avstånd till flygplatser och andra städer i norra Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Lazio.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i och omkring Colli sul Velino? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring staden.

Kanske är du på jakt efter den perfekta bostaden till en semester med hela tjocka släkten? Då ska du överväga att hyra en villa i Italien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster.

Vill du uppleva det autentiska Italien, är en vingårdssemester på en agriturismo också en intressant möjlighet. Här finns normalt sätt gott om plats och frisk luft till alla. Det är fokus på en semester med läcker hemlagad mat, och chansen att få uppleva det dagliga livet på en gård.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Centrala Italien har åtskilliga internationella flygplatser. Ska du spendera semestern i Colli sul Velino, är den närmsta flygplatsen den i Perugia, men inom räckvidd ligger också flygplatserna vid Rom. Du har därför ett brett urval av flygbolag att välja emellan, som t.ex. Ryanair, easyJet, SAS och Norwegian. 

Kommer du med tåg från Perugia, eller Rom, kan du byta till buss i Terni för att ta dig den sista biten till Colli sul Velino. Det är också lätt att komma till staden, om du hyr en bil på flygplatsen (eller kör de dryga 2000 kilometerna från Sverige). Under alla omständigheter kan en bil vara en fördel om du önskar att åka iväg på utflykter till regionens sevärdheter under semestern.

Restauranger och shopping

I själva staden finns det i skrivande stund endast en pizzeria, så för variation får du besöka grannstäderna.

För matälskare är en stor del av nöjet med en semester i Lazio att också besöka många regionens restauranger. En näringsrik jord ger stor tillgång till färska grönsaker av många olika salg, som därför också spelar stor roll i det lokala köket - ofta stekt i riklig mängd olivolja och med färska örter. Pasta, särkilt den grövre sorten, som bucatini och conchiglie, finns naturligtvis också ofta på menyn. Den kända spaghetti carbonaran kommer från Lazio-regionen. Även om området kulinariskt är känt för rätter baserde på enkla, simpla ingredienser, finns det dessutom en respekt för de traditionella rätterna och massor av uppfinnelserikedom på alla Michelin-restauranger.

Utflykter

Inom kort köravstånd hittar du många små, rustika medeltida städer med massor av intressant historia, smala kullerstensgator, kulinariska upplevelser och en härlig stämning. Det är t.ex. endast 12 km till Rieti, som utöver bra restauranger också är känd för att ha en av Italiens bästa teatrar. Inom köravstånd finns också många stora naturupplevelser. Det kan t.ex. vara en idé att åka iväg och vandra i Nationalparken Monte Sibillini, eller varför inte ta en tur till den oförstörda naturen i Gran Sasso Nationalpark lite längre söderut. Sist men inte minst, är det perfekt att spendera en dag med att utforska några av Roms kulturhistoriska sevärdheter. Det är naturligtvis inte möjligt att fördjupa sig i allt som finns att finna i staden, men välj några sevärdheter och bege dig ut på upptäcktsfärd på stadens små gator, bortom turistströmmarna.

Lokala länkar

Regionens turistbyrå Stadens egen hemsida

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Colli sul Velino