Resor till Civita Castellana

Upplev autentiska Lazio nära Rom

Civita Castellana är den ideala kompromissen för besökare som både önskar att se Rom och njuta av det lantliga lugnet bortom massturismen.

Staden kallades tidigare för Falerii Veteres ,och dess invånare talade ett språk som liknade romersk latin. Staden blev erövrad av romarna år 241. e.Kr. vilket resulterade i att en annan stad grundades med namnet Falerii Novi. Under medeltiden bodde folk dock mest i den tidigare Falerii Veteres som var enklare att försvara då den hade en mer strategisk placering och dessutom hade en fästning. Namnet Civita Castellana kan dock också fritt översättas till "staden med fästningen".

Civita Castellana ligger endast 40 km norr om Rom. Det kör regelmässigt tåg in till den italienska huvudstaden. 

Karta över Civita Castellana

Klicka på kartan här nedan för att få en överbick över de semesterbostäder som finns i staden, samt för att se avstånd till flygplatser och städer i norra Europa.Hotell, semesterlägenhet eller villa?

Hos Escapeaway kan vi erbjuda dig mer än 1500 semesterbostäder i Italien - däribland ett brett urval av handplockade hotell och semesterlägenheter i Lazio.

Oavsett om du gärna vill bo centralt i Civita Castellana, vid stora sevärdheter och bra restauranger, eller kanske i lugnare omgivningar ute på landet, kan du snabbt få en översikt över tillgängliga semesterbostäder genom att använda sökmaskinen här ovan.

Drömmer du om en semester i lugna, lantliga omgivningar, är det värt att överväga att bo på en agriturismo i Italien. Här bor du normalt sätt på ett idylliskt lantställe, som eventuellt fortfarande har ett aktivt lantbruk med vackra omgivningar, som ger rikligt med plats för barnen att njuta av friheten, och de vuxna att njuta av ron.

Vill du gärna uppleva flera olika delar av Italien, kan du naturligtvis också välja att bo på olika platser under din semester - så får du se fler delar av det fascinerande stövellandet.

Har du frågor om de olika bostäderna, eller vill du bara ha hjälp med att hitta rätt, så är du välkommen att ringa oss - vi sitter redo med tips och råd.

Transport

Vill du flyga till din semester i Civita Castellana är det en av flygplatserna i Rom som ligger bäst till. Den som ligger närmast är Rom Fiumicino flygplats, som är Italiens största. Här hittar du ett brett utval av stora och små flygbolag, som t.ex. Ryanair, easyJet, SAS och Norwegian, vilka har förbindelser till stora delen av världen, däribland Sverige och Danmark.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Restauranger och shopping

Staden är idag en av de få städer som ligger på resterna av en etruskisk stad. Civita Castellana har varit känd i många år för sitt lantbruk, ostproduktion och terracottaproduktion - det finns alltså många varor att köpa in i staden.

Det finns ett brett urval av restauranger och mindre trattorior i stadn, där du kan stifta bekantskap med det lokala köket, vilket påminner mycket om det man hittar i Rom. En av de mest populära kötträtterna på denna bredvidd är "abbacchino", en lammrätt. Därtill kommer naturligtvis alla de goda lokala vinerna...

Det ligger flera mini-marknader i staden, där du kan hitta de mesta du kan behöva under semestern. Det avhålls normalt sätt också en utmärkt söndagsmarknad i staden.

 

Utflykter

Följande är värt att besöka i området: Fortezza Sangallo, en fästning som idag huserar Museo dell’Agro Falisco där de arkeologiska fynden från området är utställda (stängt på måndagar). Falerii Novi (gratis inträde): ruinerna av byn är fullt tillgängliga för offentligheten och man kan ännu se byporten Jupiter som ledde till den inre by samt spår av byns vägar och dess amfiteater.

Staden är också känd för sin fetliga karneval, Carnevale Civitonico, som de lokal deltar i med liv och själ.

Bland de mest populära utflyktsmålen från Civita Castellana, hittar naturligtvis den italienska huvudstaden. Men trots att Rom är något helt unikt, finns det också många intressanta sevärdheter att besöka. Städerna runt vulkan-ön Bracciano bjuder till exempel på charmiga gamla stadsdelar med smala gator och rutika hus.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Civita Castellana