Resor till Ciampino

Övernattning nära flygplatsen i Rom

Ciampino är namnet på en av Roms internationella flygplatser. Staden med samma namn är perfekt att bo i, i samband med sen ankomst eller tidig avresa.

Ciampino har ett invånareantal på cirka 37 000 personer, så det är inte på tal om en liten stad inte. Det innebär, att du här hittar många inköpsmöjligheter, restauranger och hotell.

Staden är uppkallad efter den berömda arkeologen Giovanni Giustino Ciampini, som bodde här på 1600-talet. Idag är staden dock primärt känd på grund av den lilla flygplatsen Rom Ciampino flygplats, som bland annat lågprisbolagen easyJet och Vueling flyger till och från.

Några egentliga historiska sevärdheter finner du inte många av i Ciampino. I gengäld är det endast en kvarts bilfärd in till Rom, som i det avseendet är lite av ett Wonderland.

Karta över Ciampino 

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka hotell och semesterlägenheter vi tillhandahåller i området.Hotell i Ciampino 

Oavsett om du endast behöver ett ställe att övernatta på i förbindelse med en sen eller tidig flygförbindelse, eller om du önskar att stanna i staden flera dagar, kan du enkelt hitta ett passande hotell i sökmotorn här på vår sida.

Du behöver endast ange dina datum för att få en översikt över den inkvartering Escapeaway erbjuder i Ciampino. Du kan klicka in på varje unikt hotell och semesterbostad för att få mer information om platserna - och är det något du undrar över, är du varmt välkommen att kontakta oss.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Ciampino