Resor till Cerenova

taden bildades på 1970-talet som sommarresidens och är känd för den goda infrastrukturen och balansen mellan gröna område och bebyggelse.

Cerenova ligger längs det Tyrrhenska Havet eller lite enklare förklarat: vid kusten mellan Rom (40 km) och Civitavecchia (35 km). Man kan nästan komma hela vägen med tåg till Cerenova från Rom. Man ska gå av antingen i Marina di Cerveteri eller man kan välja att gå av i Ladispoli.

Byn bildades på 1970-talet som sommarresidens och är känd för den goda infrastrukturen och balansen mellan gröna område och bebyggelse. Nästan alla byggnader har tillgång till en stor pool. På 1,3 km² finns det hela 35 pooler, 13 tennisbanor, 3 idrottsanläggningar, windsurfing, minigolf, bowling, pubar, matställen och olika inköpsmöjligheter fördelat på tre olika shoppingcenter. Det finns dessutom apotek, post, bank och disco.

Stranden består av vulkansand vilket innebär att den är grövre och rätt mörk då den innehåller mycket järn. Denna typ av sand används faktiskt som bot mot reumatism och ni kommer säkert se badgäster som gräver ner sig i sanden.

Området är rikt på spår efter etruskerna men också efter den romerska civilisationen som finns överallt. Ett besök i Cerveteri (4 km) är väl värt, då man kan sitta och njuta av en aperitif eller ett glas vin på kvällen i den gamla byn. Bland andra utflykter kan vi nämna Braccianosjön, borgen i Santa Severa och självklart Rom.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cerenova