Resor till Caprarola

Charmig medeltidsstad nära sjöar och Rom

Caprarola är en härlig liten stad, berömd för sina nötter och kakor. Staden ligger i den sydöstra delen av Cimini-bergen, inte så långt från Tiberdalen

Staden har gått igenom en svår förtid, där framförallt alla krig mellan olika adelsfamiljer under Medeltiden, gjorde att platsen användas som slagfält. För den besökande är alla de historiska byggnaderna en upplevelse - framförallt Palazzo Farnese som ligger majestätiskt i ena änden av stadens huvudgata.

Karta över Caprarola

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostader som finns i och runt staden, samt avstånd till flygplatser och andra städer i norra Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Lazio.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Capraola? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring staden.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Italien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. 

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Det är en förhållandevis lång tur (cirka 2100 km) om du vill köra hela vägen från mellersta Sverige. Vill du komma snabbare fram, finns det dock goda flygförbindelser till denna del av Italien. Ska du spendera semestern i Caprarola, ligger Rom Ciampino flygplats närmaste, och det är endast några få kilometer längre till Rom Fiumicino flygplats. Flygplatserna i den italienska huvudstaden betjänas av ett stort urval flygbolag, såsom Ryanair, easyJet, SAS och Norwegian, så det finns många rutter att välja mellan från Skandinavien. 

Närmaste tågstation ligger i Fabrica di Roma, cirka 10 km öster om staden. Det finns bussförbindelser, bland annat från Roma Saxa Rubra i huvudstadens norra utkant, och det går således att ta sig hit med offentlig transport, men du ska vara beredd på att byta transportmedel under vägen. Därför är det många som föredrar att hyra en bil, till exempel på Ciampino flygplats, vilket också gör det lättare att bege sig ut på utflykt under semesterns gång.

Restauranger och shopping

Det finns ett bra urval av restauranger i Caprarola, med bland annat pizzerior och trattorior (mindre formella restauranger). Likaså behöver du inte köra många kilometer för att hitta ännu fler restauranger i grannstäderna - till exempel i Lago di Vico. En av de traditionella rätterna på menykortet här i området, är pici, som är en form av makaron, samt tacconi, som är en slags nudlar utan ägg. Det finns som regel också got möjlighet att få lamm som är tillagat på olika sätt, eller fisk från den närliggande sjön. Till dessert måste du prova en av de traditionella sötsakerna lagade på hasselnötter som staden är så känd för.

Till de dagliga behoven, samt om du vill handlar in råvaror för att själv laga mat under semestern, kan du hitta det mesta hos stadens köpman, och i minimarknader. Får du möjligheten så besök också en av de lokala matmarknaderna i området, där du kan hitta färsk frukt och grönsaker, delikatesser samt få möta den lokala befolkningen.

Utflykter

Du bor nästan i promenadavstånd till Vicosjön (knappt 6 km), som är en av Italiens högst belägna sjöar. Området runt den vulkaniska sjön, är känt för en stor björkskog, som är en av de sydligaste i Europa och som tack vare microklimatet runt sjön trivs bra här. Skogen är skyddad som naturreservat, och har dessutom ett rikt djurliv. Caprarola är också en bra utgångspunkt för att besöka gamla etruskiska städer i området. Kör till exempel en tur till Tuscania, där du kan ta en promenad genom det historiska centrumet med intakta stadsmurar och så bör du titta på de två kyrkorna Chiesa San Pietro och Chiesa Santa Maria Maggiore. Sist, men inte minst, är det inte långt till Rom, och du kan lätt nå storstaden på en dagsutflykt full av vackra sevärdheter och kultur.

Lokala länkar

Stadens egen hemsida

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Caprarola