Resor till Bracciano

Bracciano ligger ca. 40 km norr om Rom och är den största staden vid sjön med samma namn, Lago di Bracciano. Legenden säger att under sjön, som har vulkaniskt ursprung, finns en del av staden som sjunkit och den återstående delen av stadens form fick namnet Bracciano(arm). Bracciano är ett ställe var man kan njuta av lugnet i en medeltidsstad och ändå vara nära stor staden Rom. Här kan man strosa runt på smala, krokiga gator eller stanna till på utsiktsplatsen Belvedere della Sentinella och se ut över det vackra landskapet som omger Lago di Bracciano.

Man vet inte mycket om varför eller när Bracciano grundades men man har funnit lämningar från Etruskerna i området. Staden grundades troligtvis som en liten samling hus längst med den gamla romerska vägen Via Clodia. För att skydda lokalbefolkningen mot saracenernas invasioner så byggdes med tiden och efter behov murar och borgar upp. När staden efter att ha varit under olika familjers och kyrkans styre, togs över av familjen Orsini så upplevde staden en stor framgång. Denna lilla fiske och jordbruksby fick stort infyltande från stora och mäktiga familjer och staden levde upp.

Slottet Odescalchi, som tronar uppe på sin kulle och som dominerar hela staden, fick sitt nuvarande utseende under slutet av 1400-talet då det dess militära framtoning blandades med en mer herrskaps arktiektur. Slottet eller borgen som det faktiskt var från början, har passerat i många olika familjers ägor och har sedan 1500- talet använts för bröllop och festligheter för olika kända personer. Då, på 1500-tal gifte sig Isabella de' Medici med Paolo Giordano Orsini och inför deras bröllop så gjordes många renoveringar och som än i dag finns att skåda. Än idag står slottet i centrum för olika bröllop och evenemang.

Vi rekommenderar att man besöker kyrkan Santa Maria Novella och bredvid Klostret degli Agostiani var man även finner stadsmuseet och var man finner olika arkeologiska fynd från området. Slottets ingång finner man vid slutet av Piazza Mazzini och om man tar sig upp i tornen får man en otrolig utsikt över sjön och staden. Bracciano är och har länge varit ett populärt resemål för många då den har en bra position, man är inte så nära havet men å andra sidan har man sjön och en historiskt spännande stad att uppleva.
Staden ligger bra till i förhållande till Rom som man når på ca. 1 timme i tåg eller bil.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Bracciano