Resor till Bolsena

En stad med karaktär vid Bolsenasjön

Staden Bolsena ligger i det nordvästra hörnet av Bolsenasjön, på de fruktbara sluttningarna av en slocknad vulkan i regionen Lazio.

Bolsena har cirka 4000 invånare, har en liten hamn och är den största staden med direkt tillgång till sjön med samma namn. Den runda sjön har bara ett fåtal andra städer som ligger nere vid sjöbredden, nämligen grannstäderna Marta och Capodimonte i den södra delen.

Karta över Bolsena

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.

Vackra torg

Bolsena har en fin historisk profil med kyrkorna Basilica di Santa Cristina, Chiesa del SS. Salvatore och naturligtvis medeltidsslottet Castello Rocca Monaldeschi di Bolsena. Staden består även av många fina palats och ett historiskt museum för Bolsenasjön, Museo Terretoriale del Lago di Bolsena, där du kan lära dig mer om sjön och historien bakom alla de olika folkslag som har levt här. Nere vid sjöbredden hittar du en lustbåtshamn och ett litet färjeläge för turer på sjön.Hotell eller semesterlägenhet i Bolsena

Bland de drygt 1800 semesterbostäder i Italien, som du hittar här hos Escapeaway, ligger ett stort urval handplockade hotell, semesterlägenheter och villor runt Bolsenasjön.

En semesterlägenhet kan vara ideal, om du vill laga dina egna måltider och slippa leta upp restauranger till middagarna. Det är också en bra möjlighet om din semesterbudget är något lägre. Många familjer väljer dessutom en lägenhet för att lättare kunna njuta av varandras sällskap, istället för att vara fördelade på två olika hotellrum.

Åker du på semester för att koppla av helt och hållet, och för att slippa alla vardagens plikter som t.ex. städning, är ett hotell det rätta valet. Har tas allt om hand om, och du behöver inte bekymra dig om inköp eller tillagning av middagar, utan kan bara sätta dig till rätta i restaurangen - och du slipper disken!

I sökmaskinen här ovan kan du snabbt och lätt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i och omkring Bolsenasjön. Har du redan en klar idé om vilken typ av bostad du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen i sökmaskinen.

Hotell och semesterlägenheter är dock inte de enda inkvarteringsmöjligheterna som du kan välja emellan på i området. Planerar du att åka iväg med hela tjocka släkten, eller med en stor grupp vänner? I så fall kan vi varmt rekommendera att hyra en hel villa i italien. Här har ni massor av plats, och behöver inte dela ställets faciliteter med andra gäster. Ett annat alternativ, om du vill komma nära den italienska lokalbefolkningen är att bo på en agriturismo, det vill säga en bondgårdssemester eller vingårdssemester på italienskt vis.

Har du frågor om de olika möjlighetena på denna vackra medelhavsö, är du varmt välkommen att ringa oss. Våra resekonsulenter sitter redo med tips och råd, anpassade efter dina önskningar. 

Flygplatser och lokal transport

Vill du flyga till Bolsena, ligger Perugia flygplats närmast, men flygplaterna vid Rom ligger också inom räckvidd, och de flesta väljer att flyga just till huvudstaden. Du har många möjligheter att hitta en passande flygresa då flygplatserna betjänas av ett stort urval flygbolag, med resor till både Sverige och Danmark.

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester. 

Det finnsingen tågförbindelse hela vägen fram till Bolsena, så du får byta till buss i exempelvis Orvieto eller Viterbo, beroende på från vilket håll du kommer ifrån. Du kan således komma till och från staden med offentlig transpot, men om du vill vara flexibel och inte beroende av lokala tidtabeller, rekommenderar vi dig att hyra en bil. Mest pratktiskt är att boka en bil redan hemifrån, men avhämtning på flygplatsen - så är du säker på att det står en bil och väntar på dig när du kommer fram. Läs mer om bilhyra i Italien här.

Restauranger och shopping

Urvalet restauranger i staden är ganska stort i förhållande till dess storlek. Både uppe i den gamla stadsdelen norr om huvudvägen, och nere längs vattnet, kan du hitta restauranger, trattorior och pizzerior med något för var och ens smak, och rika möjligheter att krydda semestern med goda kulinariska upplevelser.

Det ligger ett par mindre supermarknader i staden, och har du tillgång till ett eget kök, kan du köpa färsk fisk från sjön i fiskbutikerna. Du ska helst komma tidigt på morgonen, då det snabbt blir utsålt. Besök också den veckovis återkommande marknaden (tisdagar).

Utflykter och sevärdheter

Bor du i Bolsena är det upplagt att ta del av de många möjligheter som Bolsenasjön erbjuder: Du kan t.ex. segla på sjön, med båt som avgår från Bolsena och ut till öarna Bisentina och Martana (det är sjöns enda två öar). Generellt sätt, är det tal om ett vackert område med skogar och böljande kullar och en riktigt bra utgångspunkt för att uppleva centrala Italien: etruskernas område, regionerna Umbrien (där man kan besöka Orvietos underjordiska stad) och Toscana samt den eviga staden Rom.

Lokala länkar

Du kan läsa mer om staden och dess sevärdheter på den officiella hemsidan här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Bolsena