Resor till Anzio

Badsemester nära Rom

Anzio har sedan långt tillbaka varit känt som en semesterort med härliga stränder och omgivningar, tack vare närheten till Rom.

I Anzio finns det otaliga shoppingmöjligheter, idrottsanläggning, cafeér och restauranger. Byns hamnmiljö med de många lokala fiskare är en intressant upplevelse speciellt när båtarna kommer in på eftermiddagen med dagens fångst.

Staden och de omkringliggande orterna har fina sandstränder, otroligt barnvänliga eftersom det är väldigt långgrunt.

Karta över Anzio

Klicka på kartan nedan för mer information om hotell och andra semesterboende i Anzio samt en översikt över avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway kan vi erbjuda dig mer än 1.500 semesterboende i Italien - häribland ett stort urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Lazio-regionen. 

Vill du gärna bo i Anzio kan du snabbt få en översikt över tillgängliga semesterboende i och omkring staden genom att söka i sökmaskinen här ovan.

Har du frågor eller önskar tips och råd för att välja rätt bland vårt stora urval är du välkommen att kontakta oss på telefon eller mejl.

Vill du gärna uppleva flera olika delar av Italien kan du naturligtvis också välja att bo på olika ställe under semestern för att uppleva mer av landet. 

Transport

Italien har flera internationella flygplatser. Den närmaste flygplats från Anzio är Rom Ciampino, men huvudstadens andra flygplats (Rom Fiumicino) ligger naturligtvis också inom förnuftigt avstånd. Därför kan du välja mellan ett brett urval av flygblolag. 

Det finns även tågstation – man är en timmes tågtur från Roms centrum och det finns ofta flera avgångar om dagen till ett rimligt pris. Dessutom finns det goda bussförbindelser till Rom. Ankommer du i bil, eventuellt hyrbil från flygplatsen är det fina vägförhållande i hela regionen och ut till kusten.

Med en bil till förfogande under semestern är det dessutom lätt att komma omkring till regionens sevärdheter i ditt helt egna tempo, om hela semestern inte ska utspelas på stranden. 

Der er omkring 2.100 km at køre til Anzio fra Danmark, hvis du vil rejse i egen bil. Det er en overkommelig afstand for de fleste, men vil du have mest mulig tid i Italien, er kombinationen af fly og billeje oplagt. 

Restauranger och shopping

Det finns ralrika fiskerestauranger framför allt runt hamnen. Staden lockar flera besökande från Rom som kommer hit för att njuta de många möjligheter för att äta gott från havet.

I Anzios många supermarket kan du dessutom få handlat det mesta till det dagliga behovet och råvaror om du vill tillaga egen mat på semestern.

Utflykter

Med endast en timmes tågtur till Rom är det naturligtvis upplagt att göra en utflykt till huvudstaden och se de många storslagna sevärdheter. Det finns så många intressanta museum, monument och kyrkor att det inte går att se allt på en dag. Försök därför inte hinna med allt, utan njut av en del av staden och några utvalda sevärdheter.

Rom är dock långtifrån det enda utflyktsmålet när du tillbringa en semester i Anzio. Reser du med barn är ett besök på en av de enorma nöjesparkerna Zoomarine eller Rainbow Magicland säkert en rolig överraskning. 

Behöver din garderob lite förnyelse? Så finns det inom ganska kort köravstånd flera stora outlets med spännande butiker vilket kan ge ett skönt break från stranden.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Anzio