Resor till Anguillara Sabazia

Stämningsfull medeltidsstad vid Braccianosjön

Endast 25 km från Rom hittar du denna trevliga lilla landsort. Området är vackert och du kan kombinera de lantliga omgivningarna med ett besök i den alltid lika fascinerande storstaden Rom.

Anguillara Sabazia som har en vacker utsikt över Braccianosjön, är uppkallad efter en romersk villa, Angularia, som ursprungligen låg på backen. De senaste årtiondena har den lilla staden blivit ett populärt resmål, där många av de små, trevliga husen har blivit köpta för att användas som semesterhus. Staden har dock, trots turismen, fortfarande massor av charm och en avslappnande atmosfär.

Karta över Anguillara Sabazia

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostäder vi tllhandahåller i området, samt för att se avstånd till flygplatser och andra städer i norra Europa.

Historiska lämningar från en svunnen tid

Anguillara Sabazia en stad som bjuder på många historiska lämningar från dess rika historia. Man har bland annat hittat lämningar från stenåldern, vilka idag kan inspekteras på stadens museum. I området kan du också besöka källan, kallad Clavdia, där du - mot betalning av parkeringsplats - fritt kan hämta källvatten.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Anguillara Sabazia? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden. Escapeaway har en katalog med över 1500 semesterbostäder i hela Italien, och många av dem befinner sig i regionen Lazio.

Använd sökmaskinen här ovan för att få en snabb överblick över de semesterbostäder som finns i området. Här kan du använda dig av filtret för att söka efter en bestämd typ av inkvartering, eller så kan du låta dig inspireras av de olika möjligheter som finns. Kanske hittar du en ny form av bostad som du vill testa.

Ska du t.ex. iväg med flera generationer av familjen, eller med en stor grupp vänner? Då kan det vara en fördel avv hyra en villa i Italien. Här kan ni njuta av massor av privatliv, utan att behöva dela med er av faciliteterna med andra gäster. Dessutom är det oftast inte dyrare per person, än att bo på ett hotell.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Lazio, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Det är endast cirka 38 km från Rom Fiumicino flygplats (flygplatskod: FCO) till Anguillara Sabazia. På denna flygplats, som också är Italiens största, hittar du ett brett urval av flygbolag, som t.ex. easyJet, Ryanair, Norwegian, Vueling och SAS, som alla har rutter till Sverige och Danmark. 

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Tågstationen ligger cirka 3 km från det gamla centret. Utöver tågförbindelsen med Rom och Viterbo, kör här också bussar. Det är därför inget problem att komma hit med offentlig transport. Vill du gärna utforska omgivningarna på utflykter under din semester, kan det dock vara en fördel att ha en hyrbil, vilken underlättar spontana utflykter. Mest praktiskt är det att förboka en hyrbil med avhämtning på Rom Fiumicino flygplats, så står den klar och väntar på dig när du kommer ner.

Bra utgångspunkt

Staden är uppbyggd på en liten kulle med dess historiska medeltida centrum längst upp. Huvudgatan leder upp till kyrkan Chiesa della Collegiata varifrån du finner en perfekt utsiktsplats för att se ut över sjön. Staden är en perfekt utgångspunkt för turer runt Braccianosjön, och till andra trevliga utflyktsmål runt om i Lazio. I Bracciano, som har gett namn till sjön och är den största staden i området, kan du till exempel besöka det vackra 1400-talsslottet Castello Orsini-Odescalchi, där Tom Cruise och Katie Holmes gifte sig.

Då det går tåg från staden till Rom och Viterbo, är dessa städer perfekta mål för en dagsutflykt.

Eller så kan du helt enkelt stanna kvar i staden och strosa runt på de små gatorna, samt slå dig ner för att dricka eller äta gott på några av de trevliga restaurangerna som finns i staden. 

Till de dagliga behoven finns flera supermarknader och delikatessbutiker.

Lokala länkar

Stadens egen hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Anguillara Sabazia