Långtidsresor och Långtidssemester till Italien

Njut av livet på en långtidsresa till Italien

Åk iväg på en långtidsresa till Italien med oss - vi är experter på långtidssemestrar och vet precis vart du ska åka om du vill uppleva en fantastisk resa.

Skulle du kunna tänka dig att ge dig själv en paus från den grå, kalla, svenska vintern? En paus på en plats där klimatet är milt och behagligt även i januari? Ett ställe, där vårens blommor tittar fram redan i februari? Där du kan ta plats i det lokala vardagslivet, som saknas under högsäsongen, och bo på ett härligt hotell - eller i en lika härlig semesterlägenhet - till ett bra pris?

>> Vill du på langtidssemester? Kontakta os här

Vill du ha god tid på dig - till exempel 3 eller 4 veckor - för att utforska din semesterort på djupet och låta semesterstämningen av avslappningen få ta stor plats i kroppen?

Då ska du överväga en långtidsresa till Italien med Escapeaway. Vi är experter på långtidsresor och vet precis vart i Italien du med fördel kan åka, om du vill ha en fantastisk upplevelse utanför högsäsong.

>>> Vill du resa till Rom?
>>> Vill du resa till Sicilien?
>>> Vill du resa till Amalfikusten?
>>> Vill du resa till Sorrento?

Långtidssemester i Rom, vid Amalfikusten eller på Sicilien?

Här på Escapeaway rekommenderar vi framförallt tre destinationer i Italien, om du ska hålla semester utanför högsäsongen:

Långtidssemester i Rom

Den eviga staden, där livet levs i högt tempo året runt. Bo centralt på din långtidssemester i metropolen Rom, och bli en del av storstadslivet. Utforska alla Roms historiska skatter och fantastiska arkitektur i sakta mak, utan att lida av den våldsamma värme som ofta präglar staden under högsäsongen.

Residence Aurelia i Rom

Bo i Rymliga lägenheter på Aurelia Residence nära Vatikanen

Hitta din lokala favoritrestaurang, dit du vill återkomma gång på gång för att njuta av en god måltid eller en espresso samtidigt som du njuter av livet som omger dig. De milda vintrarna bjuder in till många behagliga promenader överallt på Roms ståtliga gator och smala gränder, och redan i mars månad börjar man så smått att märka, att solen tar mer och mer plats. Rom är, helt enkelt, fantastiskt året runt.

>>> Hitta hotell och semesterlägenheter i Rom här

Långtidssemester på Sicilien

Här är säsongen för sol och värme mycket längre än i norra och centrala Italien. Den frodiga jorden är full av vårblommor redan i februari och du kan till och med bada i havet långt in i november. En långtidssemester med fokus på strand- och badliv är alltså möjligt på Sicilien en stor del av året, men du kan också bara njuta av att du exempelvis kan äta lunch ute på restaurangernas uteserveringar nästan hela året runt.

På Domus Mariae bor du i hjärtat av den pittoreska och levande staden Castellammare del Golfo

Sicilien har, utöver en vacker och bergig natur med många små, dolda stränder på sydkusten, en rik och dramatisk historia. Det kan man se via alla de grekiska templen, palatsen från barock-eran och de normandiska kyrkor som pryder ön. Vulkanen Etna, som fortfarande är aktiv, är självklart en särskilt intressant sevärdhet att besöka, och det har du gott om tid att göra på din långtidssemester på Sicilien.

>>> Hitta hotell och semesterlägenheter på Sicilien här

Långtidssemester på Amalfikusten

På toppen av klipporna, endast 25 kilometer från den fascinerande ruinstaden Pompeji, ligger Sorrento och lockar med sin trevliga, gamla stadskärna, och sina obeskrivligt vackra panoramautsikter. Läget i syditalien gör, att klimatet är milt och behagligt större delen av året, något sol-törstiga resenärer från norra Europa har vetat i 200 år.

Åker du på långtidsresa till Sorrento, utanför högsäsongen, kommer du att följa i fotspåren efter många författare och konstnärer, som inte har kunnat hålla sig borta från detta pittoreska ställe. Den norska författaren Henrik Ibsen skrev Peer Gynt i Sorrento - och att man bli inspirerad till stor konst av omgivningarna, kommer du snabbt att förstå, om du väljer Sorrento som stället för din långtidssemester. Även om staden nu för tiden har fokus på, och lever av, att mottaga resenärer, har den bevarat sin syditalienska charm.

Här kommer du att kunna få en vidunderligt avslappnande semester utanför högsäsong, och Sorrento är idealt som bas när du vill utforska Amalfikusten, den händelserika storstaden Napoli, vulkanen Vesuvius samt Napolibuktens öar, till exempel Capri. Det är dessutom lätt att hitta restauranger med välsmakande mat, till särskilt bra priser, i Sorrento.

>>> Hitta hotell och semesterlägenheter på Amalfikusten här

>>> Hitta hotell och semesterlägenheter i Sorrento här

Fördelarna med långtidsresor till Italien under vår, höst och vinter


Kortare köer till museum och sevärdheter
Det finns många fördelar med att resa i de perioder, då mängden semesterfirare på de populära destinationerna är betydligt färre än i juni, juli och augusti - de månader man normalt räknar som högsäsong. Ett exempel är att du kommer uppleva att det är mycket lättare att ta dig runt till berömda muséer och sevärdheter. Du kommer att få mer ro till att njuta av storslagna ögonblick, och du kan också uppleva att de lokala invånarna - till exempel anställda vid sevärdheter - kommer ha mer tid till att guida dig runt och öka din förståelse för den konst eller de historiska minnesmärkena du tittar på.

Du kan delta i spännande lokala festivaler, som tar plats på andra tider på året
När du reser utom högsäsong, kommer du också ha bättre möjlighet till att kunna delta i små, lokala festivaler. Det kan t.ex. vara Napolis årliga filmfestival som går av stapeln på hösten, eller den årliga karnevalen om vintern. Det skulle också kunna vara Roms jazz-festival i oktober, eller hur låter det att besöka mandelblomsfestivalen på Sicilien i februari?

Kolla upp de lokal förhållandena innan du beställer din långtidssemester utom högsäsong
Vii du åka på långtidssemester under lågsäsongen, eller i ytterkanterna av högsäsongen, ska du självklart först kontrollera hur säsongerna ser ut på det ställe dit du vill åka. Ett exempel är landsorterna i norra Italien, där högsäsongen sker på vintern, då de i stort sett uteslutande fungerar som skid-destinationer.

I Rom, som vi har rekommenderat här ovan, är påsken en högsäsong, utöver sommarsäsongen. Det är därför inte under påskveckan du ska förvänta dig bra priser och fritt val bland alla semesterbostäder, och du ska inte heller förvänta dig att slippa köerna till sevärdheterna. Men endast några dagar efter påskveckan, är staden helt annorlunda: fortfarande full av liv och rörelse, men inte så översprungen av pilgrimer och allmänt nyfikna semesterfirare.

Med Escapeaway har du många möjligheter att komma iväg på en långtidssemester, och för att resa utom högsäsong. Likaså har du en rik möjlighet för det bästa av allt: att kombinera dessa två.

Du kan när som helst, innan, under och efter din resa, med fördel kontakta våra medarbetare och fråga om deras expertis för att få ut det mesta - och bästa - av din långtidssemester i Italien.

>> Läs mer om långtidsresor

Karta över Italien

Populära hotell i Italien

Italien, Ligurien, Bocca di Magra
  • Närmaste flygplats: 76 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Toscana, Chianciano Terme
  • Närmaste flygplats: 144 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Toscana, Casciana Terme
  • Närmaste flygplats: 39 km
  • Pool
  • Internet/Wi-Fi