Resor till Vico Equense

Semester nära Capri och Amalfikusten

Vico Equense som ligger på en klippa hängandes över havet, längs vägen mellan Napoli och Sorrento, har sedan lång tid tillbaka varit känd för sina mineraliska källor.

Du kan smidigt ta dig runt i området med den så kallade circumvesuviana tågbanan, som förbinder Napoli med Sorrento.

Staden är ganska stor med sina ca. 20.000 invånare, men inte speciellt känd då den har få - och inte särskilt stora - stränder. Här han man länge kämpat mot havet för att skapa terrasser som görs bredare och bredare för varje år..., men de är fortfarande mycket smala i förhållande till de fina sandstränderna som du hittar på kuststräckor. Men landskapet är helt fantastiskt, och de fina sandstränderna du finner norröver, kan inte mätas med den fantastiska utsikten du får här.

Staden är också känd för sina gastronomiska specialiteter: den goda salamin med apelsinskal, burrini-ost (små ostbitar fyllda med smör) och caprignetti (marinerad getost). Den mest kända av alla dessa är Provolone del Monaco.

Karta över Vico Equense

Klicka på kartan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.Handplockade semesterbostäder i Vico Equense

Escapeaway erbjuder fler än 1800 semesterbostäder, varav många befinner sig på Amalfikusten och i resten av Campania. Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Vico Equense? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring området.

Är ni flera som reser tillsammans, t.ex. några familjer som önskar att slappna av i privata omgivningar, kanske det rätta valet är att hyra en stor villa på Amalfikusten. Här behöver ni inte dela pool, trädgård osv med andra gäster, utan har allt för er själva.

Använd sökmaskinen ovanför för att få en snabb överblick över möjligheterna i och omkring Vico Equense. Du kan också använda filterfunktionen för att snabbare hitta det du söker.

Har du frågor om de olika möjligheterna, är du varmt välkommen att ringa oss. Våra resekonsluter sitter redo att hjälpa och rekommendera helt rätt val för dig.

Närmaste flygplats och lokal transport

Det är enklast att flyga till Napoli flygplats (kod: NAP), som ligger närmaste och är den största inkörsporten till södra Italien. Denna flygplats har ett utvidgat nätverk till resten av Europa, däribland Sverige och Danmar, så det finns goda möjligheter att hitta en flygförbindelse hit. 

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmotorn här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Tågen som kör mellan Napoli och Sorrento stannar i Vico Equense. Kommer du i (hyr)bil är det också enkelt att först köra på motorvägen, för att sedan köra sista biten längs kusten.

Resor till Campania med flyg

På Escapeaway har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som Escapeaway har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

>>> Läs mer om våra paketresor till Campania

Restauranger och inköp

Det finns ett fint urval av restauranger i staden, liksom du kan finna det mesta till det dagliga behovet i stadens supermarknader. Då området är populärt som resmål, finns det också goda möjigheter att födjupa dig i det lokala kökets härligheter i grannstäderna. 

Utflykter

Spenderar du semestern i detta hörn av Italien, finns det en rad utflyktsmål att besöka. Amalfikusten med dess vackra landskap och charmiga städer förekommer inte utan grund ofta på listor över världens vackraste kuststräckor - och är ett område du måste besöka.

Du bor också väldigt nära en av Italiens kanske mest kända historiska sevärdheter, Pompei. Staden begravdes under Vesuvius aska den 24 augusti år 79 e.Kr. och är fascinerande (och en smula skräckinjagande). Du bor också nära färjorna som avgår till Capri, Ischia och Procida - perfekta mål för en dagsutflylt.

Önskar du att utforksa regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter i Campania, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.

Lokala länkar

Stadens turisthemsida hittar du här

Stadens officiella hemsida finns här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Vico Equense

Vad tycker gästerna om i Vico Equense?

8,2
Samlade gästomdömen
Baserat på 12 recensioner