Guidade turer och utflykter i Campania

Online-bokning av guidade turer och utflykter i Campania

Här kan du söka bland ett stort utbud av professionellt planerade utflykter och guidade turer i hela Campania. Turerna leds av professionella och certifierade guider, och busstransporten föregår i moderna bussar - ofta med upphämtning på ditt hotell.

Klicka här för att söka priser på utflykter

Utmana dina krafter på världens mest berömda vulkan på semestern i Campania

Campania är en av de regioner i Italien, som har allt! En fascinerade och lång historia, en fantastisk natur, stränder, sydländska och livliga storstäder, kultur, konst, och naturligtvis det berömda köket där varje ingrediens är känd för att vara extra välsmakande. Det sistnämnda skylls på jorden i Campania, som på grund av vulkanen Vesuvius närvaro är särskild rik på mineraler, samt på den lokala kunskapen att kunna trolla fram råvarans bästa egenskaper under tillagningen. Här nere i södra Italien smakar allt lite mer - liksom att solen värmer starkare och färgerna uppfattas klarare.

Redan nämnda, mäktiga Vesuvius, är omspunnen av myter och omgiven av fruktan. Inte så konstigt kanske, när man tänker på att vulkanen ödelagde Pompeij och Herculanium år 79 e.Kr, och efterlämnade dessa före detta kulturstäder som ödemarker. Spenderar du semestern i Campania, är ett besök på den fortfarande aktiva vulkanen en spännande möjlighet. Du kan åka iväg på en 4-timmars utflykt, upp längs det tempererade berget som vilar vid Napolis bakgrund, och ligger endast en kort biltur från den vackra staden Sorrento. Bussen kör dig upp till 1000 meters höjd, till den yttre kratern Monte Somma, varifrån du kan börja din vandring upp till den aktiva kärnan. När du når dit, får du tillsammans med din grupp en guidad tur av en engelskspråkig guide. På väg tillbaka till Sorrento besöker du mineralmuseet i Vico Equense. 

Ett besök på Vesuvius ger din inte endast möjlighet att komma helt nära inpå världens mest berömda vulkan, du kommer också - framförallt på klara dagar - att kunna njuta av spektakulära utsikter över havet, öarna och de arkeologiska utgrävningarna av de ödelagda städerna från förr. Turen är familjevänlig, och det är avgång från Sorrento varje måndag. Du är tillbaka i Sorrento redan tidig om eftermiddagen.

Pompeji - ett oförglömligt historiskt äventyr

När du är på resa i Campania och dess omnejd, är det ett självklart måste, att besöka Pompeji. Den värdsberömda historiska staden drabbades först av ett jordskalv år 62 e.Kr. - kanske en förvarning om den långt mer våldsamma och ödeläggande katastrofen som skulle ske 17 år senare då staden drabbades av Vesuvius hittills kraftigaste utbrott. Att besöka utgrävningarna i Pompeji är en upplevelse som gör intryck på både unga och äldre - för ytterst få saker kan påminna om oss kulturens och civilisationens svaghet i mötet med naturens starka krafter. Det är fascinerande att titta på småsaker som mynt, hushållsredskap och annat som blivit framgrävda från den torkade lavan, och tänka på att dessa saker har använts av människor, precis som du och jag, för flera tusen år sedan.

Viator, en av våra samarbetspartner, erbjuder många olika utflykter i Campania, bland annat besök i spännande Pompeji. Det är självklart också möjligt att besöka den andra ödelagda staden, Herculanium. Sök på Viators hemsida för att se alla utflyktsmöjligheter så att du kan välja precis den som passar dig och dina reskamrater.

En av de utflykter, som inkluderar Pompeji, avgår från antingen Napoli eller Salerno, och varar i 9 timmar. Det är alltså på tal om en heldagsutflykt där du får se och uppleva några av de mest kända sevärdheterna i regionen: städerna Sorrento, Positano och Pompeji. Du besöker först charmiga och berömda Sorrento. Därefter går turen vidare till Positano, som är Amalfikustens mest pittoreska stad, där husen som är målade i klara färger klänger sig fast på de branta klipporna över havet. Efter lunch kör ni vidare till Pompeji, där du tillsammans med din grupp visas runt av en lokal (engelskspråkig) guide i två timmar. En välorganiserad tur, där du kommer tillbaka till ditt hotell berikad med stora upplevelser och massor av nya kunskaper. 

Napoli - storstaden i söder

Napoli är för många av oss urbilden av Italien. Tutande bilar, högljudda gatuförsäljare, tvätt som hänger på tork på linor mellan fönsterna och tvärs över trånga gränder, och smaken av några av världens bästa pizzor: en rätt som enligt sägnen är uppfunnen i staden... Det hela toppas med en kolsvart espresso på ett gatucafé medan livet myllrar runt omkring dig. Så är mångas omedelbara bild av Napoli, och den är korrekt på många sätt och vis.

Vad många kankse inte tänker på, är att Napoli också är en väldigt moderna konst- och kulturstad, och att staden rymmer oanade mängder både historiska sevärdheter och nutida konstgallerier. Så älskar du kombinationen av äkta, pulserande storstadsstämning, historia, konst, fantastisk gastronomi, och rik kultur av både det finare och mer folkliga slaget, är Rom långt irån din enda möjlighet till en storstadssemester i Italien. I söder väntar Napolis äventyr på dig, även om du inte önskar spendera hela semestern i staden, kan vi verkligen rekommendera att åka på en dagsutflykt hit när du är på semester i Campania.

I Napoli kan du med fördel hoppa på en av "hop on, hop off" bussarna medljudguider som kör runt mellan stadens mest intressanta kvarter och sevärdheter. Du kan hoppa på bussen på många platser i staden, och stiga av precis där det passar dig. Det är en perfekt möjlighet att komma till de platser du helst vill uppleva, och för att promenera runt i Napolis gator som omringar sevärdheterna. Den hållplats som ligger närmast färjeterminalen är nummer 1 - Largo Castello. Det finns tre olika busslinjer, varav en fokuserar på konst, en på bukten och den tredhe på San Marino. Du har en vacker utsikt från bussens övre däck, och ljudguiden ger dig den mest relevanta och spännande informationen om det du ser under vägen. Du kan beställa utflykten via Viators hemsida, den är dock inte omfattad av Viators villkor.

Få mer information om semestern till Napoli här

Utflykter med fokus på mat och vin i Campania

Campania är, som nämnt här ovan, bland annat känt för sitt läckra kök. Det är därför nästan en skam att undvika en utflykt i gastronomins tecken när du är på semester i regionen. Från Napoli kan du bland annat åka på en heldagsutflykt ut i det vidunderliga landskapet runt staden, där du besöker vingårdar och lär dig allt om hemligheterna bakom produktionen av olivolja, choklad, vin och andra italienska specialiteter. Det finns möjlighet att köpa med dig dina favoritprodukter hem.

Du rundar av dagen med att smala på prisbelönta viner, medan du njuter av utsikten över vinmarkerna. Detta sker naturligtvis först efter att du har intagit en härlig 3-rätters lunch på en lokal restaurang. Utflykten är guidad (på engelska) och du hämtas upp på ditt hotell som du också förs hem till på kvällen.

Denna utflykt är endast ett exempel på en tur centrerad runt mat och vin, som du kan anmäla dig till när du är på semester i Campania. Sök online för att se hela urvalet av utflykter.

Information om utflykter

All information om utflykter här på sidan är vägledande och skriven som inspiration till upplevelse under din semester. Vi hänvisar alltid till aktuell information om utflykterna som du hittar i sökmaskinen hos de olika leverantörerna. 

>> Läs mer om udflugter