Resor till Torchiara

Liten betagande landsort med rik historia

Torchiara ligger i bergen omgiven av Cilentro Naturreservat, cirka 360 meter ovan havet. På en klar dag kan du från stadens utsiktsplatser se hela vägen över till Capri.

Läget här, lite högre upp, bjuder inte bara på vackra utsitkter över havet, utan ger också en svalkande bris när det blir hett nere vid kusten.

Den lilla staden har i dag knappt 1.500 invånare, men har en längre historia än vad du kanske kunde ana vid ett snabbt besök. Stdens öde har följt de skiftande makterna och familjerna som härskat över hela Cilento-området. År 1807 blev byn utnämnd till huvudstad för de närliggande byarna och dalarna - inklusiv Agropoli - då den napoleoniska lagen infördes efter fallet av Regno delle Due Sicilie, Det Stora Riket, som hade hållt hela Syditalien samlat i århundraden. Senare, i samband Italiens enande flyttades de byråkratiska och administrativa aktiviteterna till Agropoli, och Torchiara miste något av sin makt.

Staden Orchiara har alltid varit delad i två delar, en övre del (Soprana) och en nedre del närmare dalen (Sottana). I Torchiaras och Copersitodes historiska centrum finns ännu adelspalats från 1600- och 1700-talen, samt kyrkor och andra religiösa byggningar som härstammar helt tillbaka till det 1200-talet.

Sedan urbaniseringen som tog plats under 1950-talet, har staden långsamt åter erövrat sina invånare, så befolkningsantalet har återfått sitt gamla jag från före kriget. I staden finns de mest basale inköpsmöjligheterna och ett par matställen samt den obligatoriska kaffebaren, där alla samlas för en snabb espresso på morgonen och kortspel på kvällen.

Agripolo är den kuststad som ligger närmast, där du också hittar ett stort urval av restauranger och inköpsmöjligheter.

Karta över Torchiara i Campania

Klicka på kartan över regionen Campania här nedan, om du vill få en överblick över området, samt om du vill se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. 

 Semsterlägenhet eller hotell i Torchiara

Bland alla de hundra semesterbostäder i Italien, som du hittar här på Escapeaway, ligger många handplockade hotell, semesterlägenheter, B&B och villor i Campania. Vi vågar därför nästan garantera att du kommer att kunna hitta en bostadsform som passar dig och dina önskemål för resan.

Precis som en semesterlägehet i Torchia är helt rätt val för dig som önskar att kunna laga dina egna måltider istället för att äta ute på restauranger varje kväll, är ett hotellrum idealt för dig som reser på semester för att koppla av helt och hållet, och slippa alla vardagens plikter. Här tar man hand om allting, och du behöver inte bekymra dig om inköp och tillagning av mat. Reser du med en stor grupp, är det också perfekt att nyttja möjligheten att hyra en hel villa, där ni får gott om plats, och 100 procent privatliv.

I sökmotorn här ovan kan du snabbt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i och omkring Torchiara. Skriv bara in dina semesterdatum och låt dig inspireras av urvalet. Om du redan vet, att du endast är intresserad av en viss typ av inkvartering, kan du med fördel använda filterfunktionen i sökmotorn.

>>> Semester i Campania, hitta pris på ditt hotell eller semesterlägenhet här

Lokala länkar

Stadens och kommunens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Torchiara