Resor till Termini

Termini ligger nästan på spetsen av Sorrentohalvön omgiven av grönskande berg som sluttar brant ner till det azurblåa Medelhavet. Även om Termini bara är en liten landsort så finns här allt du kan tänkas behöva för det dagliga livet så som affär, slaktare, apotek samt några enstaka restauranger och kaffebarer. Trots sitt läge i ett av Italiens vackraste områden och nära några av landets mest kända attraktioner såsom Amalfikusten och ruinstaden Pompeji så kan du på en resa till Termini uppleva det äkta Syditalien.

I Termini är det fortfarande lokalbefolkningen som präglar livet i den lilla staden och som besökare möts man med stor och varm gästvänlighet. Vid stadens piazza står det ofta bodar som säljer lokalt konsthantverk och här kan du slå dig ner på en bänk och njuta av utsikten mot de omkringliggande bergen. En resa till Termini är emellertid först och främst en möjlighet till att få en central bas i ett område med massor av spännande utflyktsmål.

Badvikar, vandringsstigar och trevliga kuststäder

Halvön bjuder inte på samma kilometerlånga sandstränder som man hittar på andra ställen i Italien, här runt den dramatiska klippkusten hittar du istället idylliska små badvikar som du kan ta dig ner till för att njuta av ett dopp i det kristallklara havet eller bara koppla av i solen. Vill du vara lite mer aktiv bör du ta med dig ett par bra vandringsskor på din resa till Termini. Området är känt för sinae vandringsstigar som knyter samman de många mysiga småstäderna och erbjuder massor av spektakulära utsikter. 

Med bil tar det trots de snirklande bergsvägarna mindre än en halvtimme att köra ner till halvöns huvudstad Sorrento. Här hittar du ett stort utbud av affärer och matställen, dessutom kan du härifrån ta en båttur längs kusten till Amalfi, en dagstur som varmt kan rekommenderas.

Välkommen till Termini med Escapeaway, vi är specialister på resor till Termini där du bor på hotell som valts ut på grund av tidigare gästers fina recensioner. Med oss kan du naturligtvis resa i precis det antal dagar som passar dig och skulle du vilja se mer av södra Italien kan du eventuellt kombinera flera olika hotell på en rundresa.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Termini