Resor till Stella Cilento

Bra läge i naturskönt område

Stella Cilento är inte någon stad, utan ett område i den vackra naturparken Cilento. Området ligger nära den trevliga staden Casalvelino som du når på ca. 20 minuter i bil.

Bebyggelsen härstammar från 1300-talet då flera invånarna från den närliggande staden Torricelle flyttade hit. Området fick senare namnet Porcili som betyder svinstigar. Under 1900-talet menade statsrådet att namnet inte var speciellt fint och ändrade det till Stella Cilento. Här kan vändat dig ett oupptäckt område med små gårdar och vacker natur.

Här kan du med fördel bo i ett naturskönt område bortom den kaotiska kusten med betongbyggnader, samtidigt som du endast är 20 - 30 minuter från Casalvelino och de fina sandstränderna om du skulle vilja bada eller åka ivgä på en tur på havet.

Karta över Stella Cilento

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostäder vi tillhandahåller i området, samt för att kunna se avstånd till flygplatser och andra europeiska städer. Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i södra Italien.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Stella Cilentro? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring semesterorten.

Vill du testa en unik form av semester, kan vi också rekommendera dig en semester på en agriturimo, alltså en slags bondgårdssemester. Det är en chans att uppleva områdets traditionella lantbruk, naturen och små, autentiska lokalsamfund. 

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Stella Cilento, så är du alltid välkommen att kontakta oss för att få tips och råd.

Transport

Vill du flyga till Italien, finns det många internationella flygplatser att välja emellan. Ska du spendera semestern i Stella Cilento, är Napoli flygplats den som ligger närmaste. I skrivande stund betjänas den av lågprisbolag som easyJet och Ryanair.

Använd sökmaskinen här på Escapeaway för att hitta en flygavgång som bäst passar din semester. Du kan jämföra aktuella priser på resor från alla flygbolag som flyger till Napoli.

Det är möjligt att komma till Stella Cilento med en kombination av tåg och buss. Du bör dock kontrollera tidtabellerna noga, då framförallt bussförbindelsen kan vara sporadisk. VIll du inte vara beroende av den offentliga transporten, rekommenderar vi att du hyr en bil. Vägarna är inbland smala och snirkliga, men med en bil är det lättare att komma runt till regionens sevärdheter. 

Restauranger och shopping

Stella Cilento är som nämnt inledningsvis, inte en egentlig stad, och du hittar därför inte heller något handelsliv eller ett stort urval av restauranger här. Du behöver dock inte köra långt för att nå städer med både restauranger och butiker. Framförallt nere vid kusten finns det rik möjlighet att stifta bekantskap med regionens gastronomi. 

Utflykter

Utöver turer till stränderna, har du en bra utgångspunkt för att åka på utflykt till både natur- och kultursevärdheter. Kör till exempel en tur till Santa Maria di Castellabate eller Casal Velino, som båda är fulla av autentisk italiensk charm. Här slipper du ännu massturismen, och kan istället uppleva det verkliga, riktiga, folklivet på städernas trevliga gator och torg.

Du bor också nära ett av Italiens största naturreservat, Cilento Naturreservat, som utöver andra små intressanta städer, rymmer ett enastående djur- och växtliv samt fantastiska landskap i from av bland annat otaliga grottor och höga bergstoppar. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Stella Cilento