Vandringssemester i Sorrento

Sorrento-halvön, som ligger längst väster ut i den syditalienska regionen Kampanien, är fylld av vackra vandringsleder. Det finns både kortare och längre turer så det finns utmaningar och möjligheterer för alla typer av vandrare allt från nybörjare till mer erfarna. Boka din vandringssemester i Sorrento idag!

Längs Amalfikusten hittar du urgamla vadringsstigar som i gamla dagar var det enda sättet att transportera sig mellan de gamla städerna och byarna. På den gamla åsnestigen längs kusten ska du vara förberedd på många trappsteg upp och ner. Men du blir belönad med en helt fantastisk utsikt längs den kuststräcka som ofta kallas inte bara Italiens vackraste utan även världens vackraste.
Även i inlandet bland bergen innanför kusten hittar du många utmarkerade vandringsleder som varierar både i svårighetsgrad och längd. Längs turen passerar du trevliga byar med små agriturismos, citron- och olivlundar.

Staden Sorrento, som ligger nästan ända ute på spetsen av Sorrento-halvön, är ett bra ställe att ha som utgångspunkt under din vandringssemester. Här är vackert, trevligt och avkopplande och det finns många både korta och långa vandringsturer som så att säga startar precis utanför dörren. De kan gå längs kusten till små trevliga fiskelägen, i bergen bakom staden eller kanske till ön Capri som är perfekt för en dagsutflykt från Sorrento.

När du åker på semester till Sorrento i den syditalienska region Kampanien, kan du nästan inte undgå att att komma på natursemester. För vart du än vänder dig i Kampanien möts du av fantastiskt vacker och fullkomligt betagande natur. Klipporna som reser sig ur Medelhavet utgör en imponerande syn och det samma gäller för de små husen som ligger tätt tillsammans och nästan som fastklistrade längs bergssidorna. Olivlundar och dungar med väldoftande citron- och apelsinträd möter dig överallt. Här är grönt och frodigt. Ute på landet råder dessutom ett lugn och en ro utan dess like med alla tänkbara möjligheter till att njuta av naturen i fulla drag.

Vandringsturer är ett bra sätt att uppleva naturen på och i Sorrento med omnejd finns det rikliga möjligheter till vandringsturer av olika svårighetsgrader och längd. Överallt på Sorrento-halvön finns det markerade vandringsleder som tar dig genom den vackra naturen.

Vill du njuta av naturen på havet så finns det även många möjligheter till segelturer eller bad- och dykturer i Medelhavet utanför Sorrento. Det är en vacker syn att få se Sorrento med omnejd från sjösidan.

Vill du kombinera en natursemester i Sorrento med kulturella och historiska upplevelser eller stadsliv så finns det även många trevliga utflyktsmål och mysiga små byar och städere som lätt kan nås på en kortare eller längre dagstur från Sorrento.

>> Läs mer om resor till Sorrento med Escapeaway
>> Läs även om Agriturismo i Italien här

>> Läs mer om vandringsresor