Solsemester i Sorrento

Sorrento är ett mycket populärt semesterställe – det har staden varit i århundraden och även bland kungligheter, adel och välbärgade från hela världen. Ja faktiskt har Sorrento varit känt ända sedan grekerna huserade här. Enligt den grekiska mytologin så var det här i havet vid Sorrento som de sägenomspunna sirenerna bodde. Med sin vackra sång förvred de huvudena på sjömännen i gamla dagar så att fartygen gick ner med man och allt.

Trots detta kan vi absolut rekommendera en båttur i vattnen runt Sorrento. Det är en fantastiskt vacker upplevelse så det får du inte missa när du befinner dig på dessa breddgrader. En av de populäraste båtturerna går till ön Capri. En vacker och evigt populär ö inte minst bland all världens kändisar och jetsettare samt många gäster från kryssningsfartygen som ligger vid kaj här i stort antal. Njut av en dag på ön som verkligen är otroligt vacker och fascinerande. Missa inte att besöka den Blå Grottan med sitt otroligt blåa ljus, det är helt magiskt.

Ett besök på vulkanön Ischia som ligger lite längre norr ut brukar vara omtyckt av badentusiaster. Ön är känd bland annat för sina mineralrika källor och sina många kurbad med pooler fylla av det hälsobringande vattnet. Det finns även fina badstränder på Ischia. Så här har du verkligen chansen att njuta av en dagstur med sol, strand och vatten.

Du kan även njuta av havet från landsidan. Sorrento är inte känt för några långa vita sandstränder, men nere vid hamnen finns det små badstränder vid foten av klipporna så även här kan du få sol, strand och vatten. Du kan även välja att bo på ett ställe som har pool, då har du möjlighet att både bada på stranden och i poolen. Detta kan även vara en bra lösning om det är barn med på resan så de kan få sin badsemester. Sol och badsemestern kan absolut kombineras med kultur, upplevelser samt god mat och dryck.

Vädret och klimatet är mycket milt och soligt i Sorrento och i hela regionen Kampanien; här talar vi äkta Medelhavsklimat, så det är varmt större delen av året från tidig vår till senhöste, under hela denna period är Sorrento det perfekta resmålet för en solsemester i värmen.
Det är inte bara klimatet som är milt och behagligt i Sorrento. Invånarna i staden är också kända för att vara gästvänliga och det har gett staden smeknamnet "La gentile" som just betyder den vänlige.

Sorrento är på det hela taget en charmig, vänlig och avslappnad stad som man bara vill komma tillbaka till igen och igen.

Karta över Sorrento

Populära hotell i Sorrento

Italien, Syditalien, Kampanien, Sorrento
8,6
Mycket bra
1140 omdömen
  • Närmaste flygplats: 54 km
  • Närmaste strand: ca. 4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Syditalien, Kampanien, Sorrento
8,7
Mycket bra
540 omdömen
  • Närmaste flygplats: 56 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Syditalien, Kampanien, Sorrento
9,8
Fantastiskt
158 omdömen
  • Närmaste flygplats: 56 km
  • Närmaste strand: ca. 1.1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)